img

Топ 5 На Най-Запомнящите се Предложения за Брак

/
/
/
926 Views

Днес ще обсъдим някои от най-забележителните предложения за брак за всички времена. Това все пак не означава, че ще говорим за сложни годежи, включващи спортни арени и други подобни неща. Всяко от тези предложения си струва да се отбележи, не заради разни трикове и екстравагантност, а защото са оказали (или биха могли да окажат) действително влияние върху историята. Въпреки, че това може да е трудно за вярване, в миналото много бракове са били свързани с власт и влияние много повече, отколкото с любов. Сега нещата са се променили и можете да се ожените, за когото си поискате. Просто вижте колко много са еволюирали нещата от древността.

5.Антично организирана сватба

arranged marrageВ Античният свят, бракът е бил бизнес сделка, а не обвързване с любов. Това се е случвало в Антична Гърция и Рим, където земята и титлата идвали с брака. Това се е случвало и в античните еврейски общности, в които зестрата била внимателно уговаряна преди брака на дъщерята. Но няма друга подобна на античната китайска култура, която е защитник на непреклонността на процеса по предложението и годежа. Първо, семейството на момчето определя потенциалното съвпадение (бъдещият съпруг не играе роля в процеса). Родителите на двамата бъдещи съпрузи се срещат със сватовник (преговарящ) и гадател. Ако гадателят вижда предзнаменования за добър брак – т.е. да е добре платен – те ще благословят съюза и в този момент родителите на момчето засипват с подаръци родителите на момичето. След това гадателят избира дата за сватбата. От тук следват още подаръци. В денят на сватбата родителите на момичето изпращат голяма зестра на тези на момчето, типът и размера на подаръците се установяват от сватовника. Това затвърждава сделката и тогава двойката вече може да се срещне за пръв път. Ах, романтика.

4.Младият Моцарт и Мария-Антоанета

Mozart Mary AntoinetteАко Мария-Антоанета беше казала „Да“ на Моцарт, тя не би имала всички тези проблеми по времето на Френската революция. Всъщност, може би цялата история на 18-ти век във Франция би била различна! Но когато младото музикално чудо предложило на малката глезла, двамата са били едва на седем години, а така не е имало как да се оженят (трябвало е да чакат докато Мария навърши 14). Легендата разказва, че младият Волфганг Амадеус Моцарт е бил извикан във Виена, за да весели имперското семейство, в което Мария е била едно от най-малките деца. Докато бягат наоколо с група деца след концерта, Моцарт се подхлъзва и пада точно в краката на Мария. Той веднага погледнал към нея и й предложил брак. Това, разбира се е нямало как да се случи. И двамата са си отишли, когато са били около 30-годишни – той от заболяване, а тя от обезглавяване.

3.Капитан Матю Фелпс: Любов и кураж

Matthew PhelpsНа 15 декември 2012г., военоморският капитан Матю Фелпс предприел една огромна стъпка във връзката си и в страната си: Фелпс паднал на колене и предложил брак на Бен Шлок в едно от най-запомнящите се места в света, Белият дом. Капитан Фелпс може да не е бил първият открит гей сред служещите мъже, но със сигурност е първият, който го е направил на подобно място. И по време на предложението му (което разбира се е било прието!) непопулярният Закон за защита на брака е трябвало да бъде отменен. За късмет на щастливата двойка, законодателството на страната ги догонва през следващата година.

2.Крал Едуард VIII избира любовта

King EdwardКрал Едуард VIII предложил на американка на име Уолис Симпсън по време на вечеря на свещи. И така, той е направил една от най-големите жертви в историята на предложенията: той избира да се ожени за Уолис пред това да носи английската корона! Тъй като Уолис никога не би могла да бъде припозната като кралица, т.к. е била разведена и така на нея не се гледало с добри очи от страна на Английската църква, Крал Едуард избрал да се откаже от трона, за да се ожени за нея. Сигурни сме, че е било заради любов, вие също бихте изоставили английската корона, но ние също сме сигурни, че няма да се стигне до там. Освен това, пълното име на крал Едуард било Едуард Алберт Кристиан Джордж Андрю Патрик Дейвид (да, наистина).

1.Архедук Максимилиан и диамантеният пръстен

Arheduke MaximilianАрхедук Максимилиан от Австрия е широко известен с това, че е първият човек с диамантен пръстен, по времето на предложението си за брак. Годината била 1477, а когато Максимилиан коленичил и поискал ръката на младата Мери от Бургунди, той извадил пръстен върху който била изработена буквата „М“ от диаманти. Няма нужда да споменаваме, че е казала да. И така е бил поставен прецедента, заради който всички мъже трябва да изпразват банковите си сметки в замяна на едни малки и бляскави камъчета. Благодарим ти, Макс, за оказаната съпричастност.

It is main inner container footer text