img

Петте Най-Добри Първи Храни за Вашето Бебе

/
/
/
515 Views

Когато бебето е готовo за твърда храна (храни различни от млякото) може да започвате да се питате коя е най-безопасната, здравословната и най-вкусната храна за детето. Уверете се, че бебето ви е на поне 4 месеца и ако е било кърмено, не е имало нужда да се бърза с твърдите вещества, т.к. то получава всичко, което му е необходимо през поне първите 6 месеца. Просто се уверете, че приема достатъчно витамин D чрез разходките навън за няколко минути всеки ден. Ако бебето се храни с изкуствено мляко, за него би било полезно да започне с твърдите вещества, т.к. ще получи ензими и фитонутриенти, които не успява да получи с изкуственото мляко.

5.Авокадо

AvocadoАвокадото е въздесъщо, когато става въпрос за бебешките храни. То е с високо съдържание на мазнини и се съчетава добре с банани, лимон или дори морковен сок, за да се превърне в една вкусна храна за бебето. Пасирайте половин авокадо с една от горните съставки и нахранете бебето с пюрето веднага – пюрираното авокадо не се съхранява добре, т.к. мазнините му се окисляват.

4.Сладки картофи

Sweet PotatoesСладките картофи са отлични за бебета, които имат нужда от вещества – които изглеждат гладни, дори след като са изяли банановото си пюре. Сладките картофи са с високо съдържание на хранителни вещества и бебетата ги обичат. Просто ги сварете или ги пригответе на пара за около 15 минути, след това ги направете на пюре с малко мляко, ако сместа има нужда да се разводни леко.

3.Банан

bananaБананите са се доказали като бебешка храна, когато децата са готови за нещо малко по-гъсто. Те са богати на калий и изключително привлекателни за повечето бебета. Смесването на банан с някои плодове и мляко е много добра храна, която повечето бебета ще изядат без проблем.

2.Меки плодове

PeachМеките плодове като сливите и нектарините са отлична първа храна за бебета. Уверете се, че сте взели органични, така че да няма вредни пестициди, които да влязат в тялото на бебето. Уверете се, че наблюдавате реакциите на бебето, особено с прасковите, т.к. някои бебета не смилат добре праскови. Пасирайте ги с малко мляко, ако искате да ги направите подходящи за пиене.

1.Пъпеш

MelonПъпешът е най-хидратиращата храна на планетата. С включването на пюриран пъпеш (който се превръща в много леко пюре) в диетата на вашето бебе, вие ще ги въоръжите с дълбоко клетъчна хидратация и ако бебето ви има запек, със сигурност ще забележите разлика след като сте му дали пъпеш. Просто пасирайте няколко парчета пъпеш в блендер и след това сложете сместа в биберон. Може да се наложи да направите дупката малко по-голяма, ако пъпеша е с по-плътна консистенция. Позволете на бебето да опита няколко пъти, т.к. отначало то ще очаква мляко и може да се изненада. Винаги се уверявайте, че давате само пъпеш, т.к. по този начин той се движи по-бързо в храносмилателният тракт. Когато го смесите с други неща, може да доведе до лошо храносмилане, както при бебетата, така и при възрастните.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!