img

Петте Най-Популярни Напитки в САЩ

/
/
/
1210 Views

Американците обичат да пият – и не, не само алкохол. Всъщност, по-често това са безалкохолни напитки. Най-любимите са с доста постоянни позиции във всяка година, но следват определени тенденции; маркетинг, реклами, нови открития. Всички те играят роля в това, което се търси от американците.

5.Мляко

Почти наравно с бирата, но леко я разминава, средно американецът е изпил 20,2 литра мляко за 2011г. Това е с 3% по-малко от предходната година и невероятните 30% в сравнение с 1975г. Това е интересно, защото с гледането под микроскоп на газираните напитки и ролята им в напълняването, млякото често се споменава като по-здравословната алтернатива за учениците. Така, че бихте могли да очаквате консумацията на мляко да се увеличава, а газираните напитки да спаднат, но уви, явно тази надпревара ще се води само с водата.

4.Бира

Бирата е единствената алкохолна напитка в списъка. Американецът е изпил средно 20,8 литра пиво през 2012г., с което бележи спад в сравнение с 21,4-те литра през 2005г. В сравнение с виното – което много хора смятат за много по-здравословен алкохол – консумацията на бира се е увеличила през същият период и нейните любители водят с 10%. А това означава, че феновете на бирата пият много повече от любителите на виното, т.к. 39% от пиячите предпочитат бира, а 35% процента избират виното, според анкета от 2012г.

3.Кафе

Както се очакваше, напитката която зарежда мнозина сутрин трябва да бъде в списъка. Повече от 80% от възрастните в САЩ пият кафе, над 5% повече от предходната година, според проучване от 2013г. Но това не означава, че общата консумация расте. За 2012г. американецът е изпил средно 23 литра кафе, което е наполовина по-малко от потребеното количество през 1946г.

2.Безалкохолни напитки

Виновни за мястото на газираните напитки в нашата класация са магазините и заведенията за бързо хранене. Или можем да обвиним Майкъл Джексън и Бил Козби за продаването на Пепси и Кока Кола през осемдесетте години. Но за две декади безалкохолните напитки, с хора пиещи по 44,7 литра за 2010г., 51,5 литра за 2005г. и невероятните 54 литра през 1998г. Това постоянно намаление, позволява короната да бъде взета от старият съперник – водата.

1.Вода

Водата е без калории и на практика е почти безплатна, ако пиете от чешмата. През цялата си история това е животворната напитка. Но не е толкова вълнуваща, така че в продължение на 20 години е била засенчена от любовната афера на Америка и безалкохолните напитки. Всичко това се е променило през 2013г., когато водата отново се е превърнала в избор номер едно за САЩ. Сега те пият средно 58 литра годишно; 21 литра от тях са бутилирани. Това си е добро увеличение в сравнение с 42-та литра, които са пиели през 1998г.

It is main inner container footer text