img

5 Известни Случая на Обири на Гробове

/
/
/
511 Views

Има няколко престъпления, които са по-ярки от обирането на гробове. Това е особено вярно, когато крадците не търсят богатствата, които придружават трупа, но искат точно самият труп. Историята е пълна с разкази за разбити гробници и изровени ковчези, а в някои по-ужасни случаи на такива обири, крадците са успявали да измъкнат заровеното тяло, често за да искат откуп. Други истории разказват за некро-обири на състояния в злато, сребро и други богатства. Днес обсъждаме пет плашещи случая на обири на гробове, всеки от които е със собствена уникалност и зловещ обрат.

5.Пропадналият сценарий за кражбата на тялото на ЛинкълнLincoln's

Тялото на Ейбрахам Линкълн не е било погребано на даденото място в продължение на повече от декада след неговото убийство през април 1865г. По време на строежа на гробницата му в гробището Оук Ридж в Спрингфилд, група престъпници замислили и почти осъществили план да грабнат тялото на президента и да го използват за искане на откуп. Престъпният бос от Чикаго, Джеймс „Големият Джим“ Кенали, благоволил да използва тялото на великият освободител като отмъщение, за да го употреби като разменна монета срещу освобождението на главният си фалшификатор от затвора, както и да иска $200,000 (милиони в днешни пари) от правителството. Когато главореза му проникнал в трезора и започнал да изнася тежката преднина на ковчега извън саркофага, той бил хванат от агент от Тайните служби, който имал информатори.

4.Истинските иманяриEgyptian Grave

Обирджии са разбивали антични египетски гробници, откакто те съществуват. Това, което днес смятаме за исторически обекти (или основа за заснемането на филми и/или видео игри) са били виждани от съвременни опортюнисти като съкровищни находки, които трябва да бъдат ограбени. Гробниците на фараони, погребани в свещената Долина на царете са били разбивани често, хиляди години преди 19-ти век. Един набор от разбойници дори използвали динамит и са си разрушили пътя до гробницата на цар Хеопс, погребан в Голямата пирамида в Гиза. Все пак това е останал един от най-драматичните примери за гробищен обир. Всъщност, Тутанкамон е относително маловажен фараон – славата, която го обгражда заедно с гробът му се дължи до голяма степен на факта, че е необезпокояван.

3.Чарли Чаплин е бил откраднатCharlie Chaplin

Известен с филмовите си антики, Чарли Чаплин е живял добре в ерата на заснемането. Всъщност, той е починал на 88 години през 1977г. А в началото на 1978г., двама далеч от брилянтни обирджии решават да опитат да направят малко пари с тялото на Чаплин. Те са изкопали тялото на актьора и са го скрили далеч, свързвайки се с вдовицата на Чарли Чаплин, Она Чаплин, и настоявали да получат един милион долара в кеш. Но тя отказала, обявявайки, че съпругът й би намерил такова плащане за тяло за „нелепо“. Обирджиите на гроба били на загуба докато не се свързали с полицията, които примамили крадците със сценарий, с който скоро ги хванали в телефонна кабина.

2.Богат крадец краде от устите на известнитеGraves

Не, не се шегуваме: един словак на име Ондрей Яйа е, както се твърди, крадец на зъби. И не просто кои да са зъби, той предпочита тези на известни композитори, и така неговият устно-ориентиран обир на гроба на Йохан Щраус и Йоханес Брамс бил успешен. Яйа твърди, че е ограбил много по-известни трупове и техните зъби и всичко това като план за направата на странен музей. Питате защо? Защото човекът е пълна откачалка, ето заради това.

1.Част от Наполеон изчезваJacques-Louis_David_-_The_Emperor_Napoleon_in_His_Study_at_the_Tuileries

Точно така, някой е откраднал пениса на Наполеон Бонапарт. Тук, неловкостта приключва. Когато могъщият император умира в изгнание на остров Корсика (вероятно от отрова) през 1821г., лекуващият му лекар извършил аутопсия, по времето на която, по някаква странна причина, той отрязва малкият генерал на Наполеон. Докторът занесъл пениса на един свещеник, който след това го взел със себе си, когато напуснал острова. Частта от Бонапарт останала в семейството на свещеника повече от сто години. В крайна сметка е бил купен от американски колекционер, който, достатъчно достойно, бил уролог в търговията.

 

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!