img

Петте Най-Скъпи Бутилки Вино

/
/
/
1038 Views

До голяма степен благодарение на наплива на нови колекционер от Изтока, пазарът за вино набра голяма популярност в последните години, с цени скочили до небето по-бързо, отколкото изкача корковата тапа (неправилно отворена) на бутилка. Дон Периньон от 1999г. Ако така наречената „Червена мания“ тласна цените на великата бутилка Бордо извън ценовият ви диапазон, имайте предвид, че вината в този списък са толкова абсурдно скъпи, че не достигат ценовият диапазон дори на най-заможните нови богаташи.

5.Невероятно корабокрушенско вино

15333b6c-0d0a-4226-9328-16c6d634f688Цените не са били поразителни, но произходът на няколкото бутилки холандско вино, продадени наскоро на търг е невероятен. През 1735г., един кораб на име „Влийгенд Херт“ потънал малко след като отплавал от пристанището и стоял съвсем необезпокоявано на морското дъно до 1982г. През тази година, спасителни операции са изкарали злато, сребро и други съкровища, включително няколко бутилки вино, които са взели по $5,000 за всяка. Не лоша цена за почти 300-годишното вино.

4.Безценна антика

АнтияуеНай-старата бутилка вино позната на историците, вероятно датира от 350 г. след Христа. Тя вероятно е принадлежала на богат римлянин, който се е заселил в района на модерна Германия. Чистата стъклена бутилка е била запечатана с восък, която поддържала виното повече от 1650 години, най-вероятно вече е изгнило, иначе бързо щеше да бъде съсипано от излагането на въздух, но заради историческата си стойност, бутилката е безценна.

3.Най-скъпата бутилка шампанско

ChampaigneТехнически, в зависимост от това как гледате на нещата, най-скъпата бутилка шампанско е струвала над милион долара. Но това е така, защото някои диво богати хора са помислили, че е по-добра идея да поръчат инкрустирана с диаманти бутилка вино, вместо да кажем да подкрепят сиропиталище в Уганда. Така, че това е едно от най-безценното шампанско някога. Тази съмнителна чест отива при масивна бутилка, която е с повече от 40 пъти по-голяма от размера на нормалната бутилка шампанско. Тя е била продадена за $200,000. Очевидно, били са нужни трима мъже, за да я носят.

2.Най-скъпата бутилка вино продавана някогаWine

Защо най-скъпата бутилка вино, продавана някога е на второ място в нашата класация? Това е така, защото 1947 Chateau Cheval Blanc е шест-литрова бутилка, което я прави осем пъти по-голяма от стандартната бутилка от 750 мл. И така, цената й е повече от $300,000, което си е доста сериозна сума пари за бутилка, която би струвала $37,800 за нормалният размер от 750 мл.

1.Най-скъпото вино на всички временаWine1

Най-скъпата (стандартна) бутилка вино продавана някога е с почти същата цена, като стойността на един дом в САЩ. На търг през 2010г., три бутилки 1869 Chateau Lafite-Rothschild са продадени за малко над $232,690. Всяка. Това е обща покупка на стойност над $698,000 от същото старо червено вино. Разбира се, вероятно най-великото старо червено вино, но все пак е само няколко милилитра алкохол, който може да си отиде преди да се сервира десерта.

It is main inner container footer text