img

Петте Най-Забавни Последни Думи на Известни Личности

/
/
/
537 Views

Защо да прекарвате цялото си време в търсене на вдъхновяващи и дълбоки последни думи на известните? Лесно е да откриете примери за тържественост и мъдрост сред последните им думи, но често те са скучни. От друга страна, докато не искаме да сме неучтиви, понякога последните неща, които казват хората се случва така, че са безкрайно забавни. За всяко последно благородно слово, има също изобилие от псувни и глупост. И за ваше щастие, открихме пет примера на известни личности, които са напуснали този смъртен свят, но не с грация.

5.Оскар Уайлд

Oscar WildeСтрахотен и ироничен до самият край, думите на Оскар Уайлд са били „Тапета ми и аз се дуелираме до смърт. Един от нас трябва да си отиде.“ За съжаление, тапетът е спечелил, а времето на всеизвестното остроумие на Уайлд е изтекло, поддавайки се на менингита на едва 46-годишна възраст. И докато технически Уайлд може да е промърморил няколко думи за молитва след тази декларация за дуела, ние ще игнорираме тези детайли.

4.Панчо ВилаPancho Villa

Когато си един от най-успешните, страшни и фамозни живи революционери, би искал животът ти да завърши с правилните думи, с величие и щедрост. За съжаление, Панчо Вила не е успял да помисли за по-велик цитат, тъй като си е отишъл след градушка от куршуми на убийците. Говори се, че Вила е знаел, че може да си отиде без да е изрекъл финалните си думи и той казва: „Не позволявайте да свърши така. Кажете им, че съм казал нещо!“ малко преди да го направи, всъщност, си е отишъл просто ей така.

3.Джоан КроуфордJoan Crawford

Джоан Кроуфорд е била жена, която е знаела какво иска и се е постарала и другите да го разберат. Тя също знаела много добре какво не иска и едно от нещата в този списък е да се моли на смъртното си легло. И така, последните й думи са били: „По дяволите… Не се осмелявай да молиш Господ да ми помага!“ Това е било отправено към болногледача, който е започнал да се моли до умиращата актриса.

2.Доминик БауърсDominique Bouhours

Шансовете да не сте чували за господин Бауърс са доста големи. Той бе френският свещеник, писател и критик, приветстван за овладяната граматика и синтаксис. А горд граматик, какъвто е бил той, си е отишъл с един последен урок за правилното използване на езика. Малко преди неговата смърт през май 1702г., той казва: „Аз съм на път да, или аз ще умра. Без значение дали този израз е правилен.“ И наистина е бил прав, както за граматиката, така и за съдържанието на речта му.

1.Джон СедуикJohn Sedwick

Генералът Джон Седуик има съмнителна слава с може би най-ироничните последни думи, които са казвани някога. В битката през 1864г., Седуик се опитва да обедини своите войски и да ги накара да стоят в редица, след започналата стрелба на Конфедерацията: „Срам ме е от вас, да бягате по този начин!“ смъмрил войниците си, добавяйки „Те не могат да ударят слон от това разстояние!“ Секунди по-късно, Седуик е бил прострелян в главата и умира веднага.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!