img

На какво да обърнете внимание, когато купувате пилешко: изберете вкусно месо!

/
/
/
119 Views

Поради разнообразието, представено на рафтовете на супермаркетите, дори опитни домакини правят грешки при избора на продукти, да не говорим за начинаещи в кулинарното изкуство.

Основните критерии, на които хората обикновено обръщат внимание, са датата на производство и цената.

Трябва обаче да разберете, че в този случай има голяма вероятност да попаднете на продукт с ниско качество, включително когато става въпрос за пиле и други полуфабрикати от птиче месо.

Ето защо сме ви подготвили съвети, които да следвате, когато пазарувате.

Така че, ако трябва да закупите цяло пиле, трябва да изберете добре хранени екземпляри, чиято кожа е светла и еднородна на цвят и не е повредена по никакъв начин.

Можете да познаете прясна птица по нейната влажна (но не прекалено мокра) кожа. Ако има твърде много влага, това може да означава, че пилето е било замразено и след това размразено.

Когато избирате пиле, трябва да натиснете върха на гърдите – месото може безопасно да бъде поставен в кошницата, ако е еластичен, а не мек.

Миризмата също е важна – тя трябва да е свежа и приятна.

Ако трябва да избирате от замразени продукти, трябва да вземете предвид датата на етикета, както и целостта на самата опаковка. Важно е да няма ледени кристали или петна, които са признаци на измръзване.

It is main inner container footer text