img

5 зловещи загадки за Свети Валентин, които все още не са решени

/
/
/
1573 Views

За много хора 14 февруари е щастлива дата, на която празнуват любовта си с любимия човек. Това обаче не означава, че в деня на Свети Валентин не са се случвали страховити, загадъчни и трагични неща. Всъщност едно от най-скандалните убийства на всички времена дори носи името на празника. През 1929 г. група гангстери в Чикаго, за които се смята, че работят за Ал Капоне, са застреляли седем членове на конкурентни банди, а инцидентът завинаги стана известен като Кървавият Свети Валентин.

Ето още 5 истории за нерешени загадки, които са се случили на Свети Валентин.

5. Изчезването на Морийн Фийлдс

През 2006 г. 41-годишната Маурийн Фийлдс изглеждала много разстроена, когато се появила на работа в деня на Свети Валентин в банката Wells Fargo в Пахрумп, Невада. Морийн имала проблеми с брака си с предполагаемо властният й съпруг, Пол Полс. Тя казала на колегите си, че “нещо ще се е случило”. На следващия ден Морийн изчезнала.

Според съпруга й, Морийн е напуснала дома си сутринта, за да отиде на работа, но никога не се върнала. Един ден по-късно, изоставеното превозно средство на Морийн е намерено в пясъка в отдалечена част на пустинята Мохаве близо до Долината на смъртта. Портмонето й и няколко други вещи, включително чифт чорапогащи, били изоставени, а на земята имало одеяло със следи от кръв и повръщано.

Тъй като е намерена и празна тубичка от хапчета Ксанакс, първоначалните предположения били, че тя може да се е скрила в пустинята и да се е самоубила. Тялото й обаче така и не се появи и тъй като по тубичката за хапчета нямало пръстови отпечатъци, изглежда, че всичко това е нагласено. Мъжко ДНК е намерено по чорапогащника, но не съвпадало с това на Пол Полс, когото полицията смятала за основен заподозрян.

През 2012 г. случаят изненадващо се преобърна, когато ДНК бе съпоставено с това на възрастен осъден сексуален престъпник на име Кийт Уейн Холмс. Който при разпит твърди, че е спал с Морийн, преди да я остави сама в пустинята. Холмс също така твърди, че познава Пол, но на този етап страда от деменция и не може да даде никакви отговори. Холмс почина в затвора за болнични грижи през април 2014 г. Пол Полс продължава да бъде главният заподозрян в изчезването на съпругата си, но важни подробности за случилото се остават неясни.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!