img

5 острова с интересни животински популации

/
/
/
1843 Views

Островите са забележителни заради много различни неща. Някои острови са популярни места за почивка, поради девствените им плажове, перфектните условия за сърфинг и красивите рифове. Други са известни с вулкани, страхотни пешеходни пътеки или местни племена.

Тези 5 острова са забележителни поради техните уникални животински популации. Някои от тези същества привличат туристи от цял свят, а някои от тях са защитени от човешки контакт.

5. Плъхове на остров Хендерсън

Остров Хендерсън е отдалечен коралов остров в южната част на Тихия океан. Няма човешки жители, но островът е дом на изобилие от дива природа. Остров Хендерсън е дом за птици, безгръбначни и растения, които не съществуват никъде другаде по света. Островът също има сериозен проблем с плъховете.

Полинезийските плъхове бяха докарани на острова от моряци преди около 800 години. Изследователите, които посещават острова днес, трябва да внимават с опакованите си храни, защото плъхове могат да сдъвчат опаковката, за да достигнат до закуската вътре. Също така, плъховете редовно ядат пилета. Приблизително 95% от пилетата, излюпени на остров Хендерсън, се консумират от плъхове.

За да бъдат спасени местните обитатели на острова, бе приет план, с който  да се премахнат плъховете. През 2011 г. на острова бяха стоварени 80 тона пелети, напоени с отрова за плъхове. Отровата изглеждаше, че ще пожъне успех в началото, като броят на плъховете на острова падна под 100.

Въпреки това, успехът не беше сто процентов и тези същества се размножиха много бързо. Женският плъх може да има шестнайсет малки на всеки няколко месеца.на женските им отнема само два или три месеца, преди да станат родители. В резултат на това популацията на плъхове на остров Хендерсън сега е някъде между 50 000 и 100 000 – същото ниво като преди отравянето.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!