img

5 причини, поради които Bitcoin може да се провали

/
/
/
3168 Views

За хората извън сложния и вълнуващ свят на криптовалутата Bitcoin, разбирането му може да бъде трудно. Много ора заявяват, че това е мода, която ще изчезне толкова бързо, колкото стойността на Beanie Babies. Въпреки това, цената се натрупа в хилядите долари за един Bitcoin. Много хора влагат парите си в Bitcoin, надявайки се, че цената ще продължи да расте.

Много от олд-скул инвеститорите, които не са направили своето изследване, просто ще кажат, че това е икономически балон. Но причините, поради които Bitcoin може да не успее в дългосрочен план, са по-сериозни от това. Точно като всеки друг спекулативен актив, никой не знае какво точно ще се случи в бъдеще. Обаче, когато погледнем в широк план, става ясно, че Bitcoin ще се бори да оцелее.

5. Времеви и майнинг проблеми

Колкото по-дълго съществува Bitcoin, толкова по-трудно може да станете “миньор”. Без миньорите мрежата Bitcoin се срива. Стойността да започване като нов миньор е толкова далече от достигане от средният човек, че основните миньори са гигантски складове в Китай. В повечето страни цената на електроенергията за управление на тези компютри всъщност е повече от това, което струва дигиталната валута, което прави опита ви безсмислен.

Колкото по-дълго съществува Bitcoin, толкова по-дълго е необходимо тези компютърни системи да обработват информацията. По времето, когато тази статия е написана, официалното време за трансфер на Bitcoin е един час, но всеки, който редовно използва Bitcoin, знае, че това е далеч от истината. Транзакциите могат да отнемат до шест часа в натоварените часове на деня, тъй като те са средно по 15 транзакции в секунда. Няма гаранция, че ще се подобри. Всъщност вероятно ще се влоши.

За разлика от това, монетата на Ripple XRP урежда 1500 сделки всяка секунда и те разполагат с технологията и инфраструктурата, за да се уверят, че никога няма да се забавят. В дигиталната ера, където хората искат нещата да се случат в рамките на секундата, просто не е реалистично да се мисли, че докато светът бавно започва да разбира и използва блокчейн в ежедневието си, те ще изберат по-бавния вариант, Bitcoin, пред валутите които са по-бързи.

It is main inner container footer text