img

5 екзотични места, които трябва да посетите

/
/
/
3647 Views

Светът е пълен със спиращи дъха гледки, от природни чудеса до забележителности, създадени от човека. Всеки ъгъл на планетата е уникален и си заслужава да бъде посетен. Жалко е, че никога няма да видим по-голямата част от него. Нямаме достатъчно време, а и някои места просто са извън нашия обсег. Много малко от нас ще пътуват някога до Антарктида, ще изкачат връх Еверест или ще видят Земята от космоса.

Ами ако ви кажем, че можете да направите всичко това? В момента, точно в тази секунда? Интернет предлага най-доброто нещо: уеб камери на живо. Само едно кликване на един бутон може незабавно да ви отведе почти навсякъде, където можете да си представите.

5. Прага

Столицата на Чешката република е едно от най-старите и красиви места в Европа. Всяка година не по-малко от четири милиона туристи посещават Прага, което я превръща в 22-я най-посещаван град в света. Центърът на Прага предлага много забележителна стара архитектура, от Карловия мост от 14-ти век до Пражкия замък – най-големият средновековен замък в Европа.

Старият град предлага много уникални забележителности. Това е и мястото на най-стария функциониращ астрономически часовник в света, висящ на стената на кметството на Стария град. Всеки час, два квадратни прозореца над часовника се отварят и едно шествие от фигури се промъква, излизайки от отворените прозорци. Това кратко шоу се нарича “Разходката на апостолите” и привлича тълпи от зяпащи зрители.

It is main inner container footer text