img

5 моста, построени през древността, които все още се използват

/
/
/
1836 Views

Когато мислим за сгради, които са оцелели до ден днешен, мислим за структури като Колизеума, Наклонената кула в Пиза и пирамидите. Но какво да кажем за структури, които все още се използват?

Докато повечето древни структури са придобили втори живот като туристически атракции, скромният мост често запазва първоначалната си употреба през вековете. Поради това, че са построени така, че да издържат, има много мостове, които са създадени преди стотици години и все още влизат в употреба. Докато старите мостове често се разрушават при бедствия, или са били взривени във войни или изгорени в трагични инциденти, мостовете в този списък са оцелели относително непроменени.

5. Cendere Bridge

Известен още като Северен мост, той е построено в Турция през втори. Целта му била да почете римския император Септимий Север, съпругата му Юлия и двамата им сина, Каракала и Гета. Освен че е много стар, той държи и титлата за втория най-дълъг сводест мост, построен от римляните.

От двете страни има две колони, които символизират членовете на семейството на императора – Север и Юлия от едната страна, а Каракала и Гета от друга. Ако отидете да ги разгледате сами, ще забележите, че колоната, която представлява Гета, в момента липсва. Това е така, защото Каракала атакува Гета поради продължаващо съперничество, като в докладите се казва, че Гета е бил в ръцете на майка си тогава. Каракала стигна дотам, чеубива приятелите и съюзниците на Гета. А последния удар по Гета, Каракала ръкоположи, че всяко споменаване на името на Гета трябва да бъде изтрито от историята и колоната, представяща Гета, е била унищожена.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!