img

Топ 5 истории от реалния живот, които изглеждат като сюжет на хорър филм

/
/
/
1256 Views

2. Актьор прерязва гърлото си на сцената

Даниел Хювелс не е непознат за любителите на театъра отвъд Океана. Една от ролите му е в биографична пиеса за Мария Стюарт, кралица на Шотландия. По сценарий, след като героят на Хювелс се проваля в опита си да освободи Стюарт от затвора, той се самоубива като прерязва гърлото си. Хювелс изпълнява тази роля повече от две години и се е справял без проблеми със сцената многократно. Този път обаче нещата отиват в ужасно погрешна посока.

Вместо да извърши сцената с обичайната притъпена част от реквизита, Хювелс този път прерязва гърлото си с истински нож. Според някои репортажи, публиката не разбира за инцидента и започва да ръкопляска въодушевено на сцената. Хювелс, за щастие, пропуска сънната си артерия и благодарение на това оцелява.

Слуховете бързо се разпространяват, че ножът е бил сменен от завистлив колега. Тези репортажи са препечатани във вестници по целия свят, но от театъра по-късно отрекоха спекулациите, като заявиха, че събитието е било просто един инцидент. Според тях, мениджърът по реквизита е закупил ножа на същия ден и поради някаква причина е забравил да притъпи острието. Полицията също отказа да прави разследване, тъй като Хювелс не е повдигнал никакви обвинения. Той се завръща в ролята си още на следващата вечер с гипсова отливка около врата си.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!