img

Топ 5 на най-безсмислените войни за всички времена

/
/
/
3562 Views

Войната е, разбира се, най-ужасяващото предприемано от човешки същества действие. Войната е едно истинско падение за обществото, проваляйки общото достойнство, уважение и състрадание. Но по време на война, ние също така можем да намерим много истории за огромна галантност, истории за индивидуална храброст и саможертва, истории за отдаденост и смелост на взвод, армия, дори и на цели народи. Колкото и ужасна да е войната сама по себе си, има нещо мистично около нея, което кара хората да се въвличат в нея с или без причина. Хората лесно се привличаме от истории за битки, захранвани от сблъсъка на мечове и тътена на падащи бомби.

Много войни са оформили историята такава, каквато я знаем днес, създали са исторически лидери и са оформили националния характер на цели нации. Има и такива войни, но тях няма да ги срещнете в тези пет тук. Какви са тези пет войни? Те са абсолютно безсмислени и глупави.  Не всички войни могат да бъдат важни като Втората световна война, например, но все пак… тези тук са напълно безполезни кръвопролития (или не… виж номер 5!).

5. Безкръвната война за Арусток

Безкръвната война за Арусток е точно това, което звучи: “война”, в която не е пролята нито една капка кръв. И да, това, че не се е проляла нито капка кръв е добро нещо, мъдро, но самата идея за тази война е много тъпа. Ето кратката версия на цялата история около тази война: Годината е 1839 г., британците все още са ядосани за цялото това нещо, наречено Съединени щати, а Америка е ядосана заради някои северни гранични спорове и права за дърводобив. Двете страни започват все по-усилено да събират армия и да я тренират и въоражават, а след това си спомнят, че да участваш във война и да бъдеш пронизан от вражески куршум в никакъв случай не е приятно, и решават да подпишат един-два договора, вместо да се стига да истински бойни действия. По някаква причина, тази ситуация и до днес се нарича война.

5

It is main inner container footer text