img

Топ 5 необяснимите мистерии на света… обяснени

/
/
/
3821 Views

Всяка мистерия си има логично обяснение.

Голямата стъпка (Саскуоч)

Голямата стъпка е световно известно същество, което е търсено от векове от туристи и ловци в Северна Америка. Учените смятат, че истерията около Голямата стъпка се е създала в резултат на фолклор, погрешно идентифициране и един куп измислици.

Въпреки това, много хора все още вярват, че тези хуманоидни човешки същества съществуват някъде по света, точно като Йети в Хималаите.

Една от най-известните и необясними загадки в света днес, Голямата стъпка е описвана като маймуноподобно същество, високо някъде между 2 и 3 метра, тежащо няколкостотин килограма, покрито с тъмнокафява козина. Свидетелите го описват като същество с големи очи, без ясно изразен врат – много подобно на мъжката горила. Отпечатъци, за които се твърди, че принадлежат на Голямата стъпка, са дълги 24 инча.

Дали Саскуоч е наистина една от най-великите наистина необясними загадки по света? Може би разочароващо за много хора, най-известните кадри на Голямата стъпка са били заснети от мъж на име Боб Хейронимус. Години след събитието, той си призна, че е носил костюм на маймуна за снимките.

Също така е невъзможно такова праисторическо двуного маймуноподобно същество да съществува, просто защото популацията на такова животно би трябвало да е нараснало до много по-голяма бройка – бройка, която да доведе до много повече наблюдения и доказателства за съществуването му.

Нещо повече, ако толкова много представители на този предполагаем вид се разхождаха наоколо, щяхме да имаме много повече веществени доказателства от тях, като например косми, отпечатъци и и дори множество трупове и скелети. Ние имаме безброй такива доказателства за динозаврите, въпреки че те са ни предшествали с 65 милиона години.

Независимо от това, братовчедът на Голямата стъпка – Йети – има силно присъствие според твърденията на очевидци в хималайските региони на Непал и Тибет. Учените обаче продължават да търсят каквито и да е фото доказателства за съществуването на това създание. Липсата на каквито и да било доказателства все пак не пречи на местните жители да приемат идеята за съществуването на Йети като абсолютно сигурно нещо.

It is main inner container footer text