img

Топ 5 необяснимите мистерии на света… обяснени

/
/
/
1221 Views

Извънземни и Зона 51

Първите съобщени наблюдения на НЛО се случват в Тексас през 1878 г., когато местен фермер разказва за видян голям, тъмен и кръгъл летящ обект, движещ се с огромна скорост.

Друг ранен разказ за НЛО датира от 1916 г., когато пилот съобщава, че е видял поредица от светлини, които се появяват и изчезват в небето.

Както и при житните кръгове, след като НЛО-тата са популяризирани от научната фантастика през 50-те години, броят на наблюденията скача драстично. Теориите за обясняване на паранормалните явления варират от добрата стара хипотеза за извънземните (извънземни от друга планета) до хипотезата за междуизмерна поява (извънземни се появяват от паралелна вселена).

Въпреки че спокойно може да се вярва за съществуването на разумен живот някъде там (най-вероятно има много голямо наличие на такъв живот – Вселената е толкова умопомрачително голяма, може би дори безкрайна), трудно можем да вярваме, че същества от друга планета/измерение са ни посещавали, да не говорим за летящите чинии в стил от 50-те години. В огромен брой наблюдения, така наречените НЛО могат да бъдат лесно обяснени с прелитането на самолети, хеликоптери, балони, комети, метеорити и дори пет планети, които могат да се видят с просто око.

Това се потвърждава от факта, че във всички снимки и видеоклипове, много от “НЛО-тата” са развенчани като прах върху обектива на камерата или просто са очевидни опити за фалшификация (което сега е още по-лесно да се направи с Фотошоп). В същото време, среднощните отвличания от извънземни се приписват на халюциогенните ефекти на сънната парализа.

Много от конспиративните теории се съсредоточават около Зон 51 в Невада, на около 90 мили северно от Лас Вегас. В тази зона се помещава голямо военновъздушна база, която е избрана през 50-те години за тестване на шпионския самолет U-2. Строгата секретност на тази зона кара много хора да развиват конспиративни теории, една от които е че там се складират извънземни космически кораби и се изследват реални извънземни същества.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!