img

Пет Начина Да Повишите Интелигентността на Своето Бебе

/
/
/
674 Views

Всеки иска умно бебе, било то гений или просто много способно в живота. Но изглежда, че определените неща като слушането на класическа музика и предозирането с Омега-3 не са единствените добри предложения. Всъщност, следващите 5 съвета ще ви помогнат да повишите интелигентността на вашето бебе, а в същото време ще ви позволи да заздравите връзката си и да го разберете.

5.Давайте на бебето избор

Даването на възможности за избор на вашето бебе е нещо, което повечето от нас могат наистина да заобичат. Нещата които се въртят, разгръщат, пързалят, разклащат, дрънкалки и цветове. Представете различни форми и материали, така че винаги да има нещо интересно и забавно за правете, а ако обичате да създавате, просто направете подобие на играчка, която бебето ви обича и изберете правилните тонове, символи и форми.

4.Говорете на бебето

Говоренето на бебето е много важно. Преди да навърши 1 година, говоренето е необходимост – не се учудвайте, че ви идва от само себе си. По-високото произнасяне на думите и високите тонове са необходими за развитието на мозъка на вашето бебе и са по-лесни за разбиране.

3.Отворете света за бебето

Изведете бебето, оставете го да види света! Стоенето вкъщи по цял ден започва да доскучава и задушава малките деца. Уверете се, че бебето получава достатъчно свеж въздух, движение, взаимодействие с други хора и бебета и стимулиращи играчки, които не са задължително електронни. Покажете на бебето цветята, оставете го да докосне листата и тревата. Веднъж, след като проходи, заведете го в парка и го оставете да бяга спокойно (разбира се стойте наблизо). Оставете го да се социализира с другите деца и да се катери (бъдете нащрек, когато започне да се катери! Постоянният надзор е необходим). Отведете бебето на пазара, туризъм, къмпинг (да, можете да го правите от много ранна възраст), на кратки пътувания до ресторанта, до плажа, на лодка. Нека съзнанието на бебето е изпълнено със света, докато му се осигурява постоянната грижа на мама или татко, така че да се чувства в безопасност, докато приключенства.

2.Награждавайте постиженията

Когато бебето ви нарежда блокчета за първи път, не забравяйте да се развълнувате и да му дадете прегръдка и целувка. По този начин то ще знае, че хитростта му е възнаградена и ще се стреми да ви удовлетворява по този начин, за разлика от получаването на внимание по негативен начин. Всеки път, когато направи нещо, което бихте искали да прави, вие се усмихвайте и му давайте любов. Няма нужда да прекалявате, няма нужда от конфети, падащи от тавана, ако си изяде храната, просто бъдете позитивни и му показвайте, че сте щастливи в резултат на доброто му поведение и постижения. Веднъж, след като започне да разбира думите ви, използвайте фрази, които му показват, че е изключително дете, а не като всички останали. Искате да ги уверите, че оценявате усилията им, така че бъдете търпеливи, когато се опитват и пляскайте с ръце, когато приключат.

1.Кърмете една година

Това е един от най-практичните неща, които можете да направите. Кърменето е изключително добре проучено и е установено, че повишава IQ-то на вашето бебе, а същевременно осигурява връзка между майката и детето. Не само, че бебето ви ще бъде по-умно, но и тялото му ще има достатъчно ензими, пробиотици, Омега-3 и необходимите съставки за специфичните му нужди и възрасти. То също ще бъде по-щастливо и по-защитено.

Не забравяйте да се забавлявате с бебето си – няма нужда да сте твърде технични и да се тревожите за специфичната седмица на развитие – просто бъдете наоколо и си взаимодействайте с детето си, следвайте го с 5 стъпки и така ще допринесете за поумняването на вашето бебе.

It is main inner container footer text