img

Топ 5 на Най-Мъжествените Напитки с Момичешки Имена

/
/
/
1714 Views

Никога не трябва да съдите за книгата по корицата и никога не трябва да съдите за коктейла по неговото име. (Освен ако не говорим за Fuzzy Navel – в превод „разнищен пъп“ – в този случай можете да съдите по името му, т.к. това е една наистина глупава напитка.) Защо? Защото ако го направите, можете да пропуснете някои от най-добрите питиета познати на мъжете, защото смятате, че са били направени за жени. Точно така: на някои от най-мъжествените напитки познати на мъжа са им плеснали трагични женствени имена! Днес ви сервираме истината за пет питиета, които не трябва да изпускате, господа.

5.Лонг Айлънд Айс Тий

Long Island Iced TeaНа пръв поглед няма нищо странно. Студен чай, освежаваща и най-скучната напитка. И въпреки че някои части на Лонг Айлънд в САЩ си имат своят чар, той е с площ от 600 кв. км. Така, че защо този коктейл е с това странно име и защо е в списъка ни? О, защото обикновено се приготвя с джин, ром, текила, водка и трипъл сек, плюс съвсем малко сироп и лимон, за да подсладят ПЕТТЕ алкохола. Ако трябва да вземете нещо набързо, това е билетът ви!

4.Мохито

mojito_Ако мислите, че това е специалитета на градският метросексуален тип, тогава сте напълно прави. Но ако мислите, че един здравеняк, дървар или спортен любител няма да се наслади на тази изтънчена напитка, грешите! Този коктейл представлява чаша ром с малко сок от лайм и ментови листа. И малко захар и понякога малко газирана вода, но най-вече – само ром. Може да мислите, че Мохито е като алкохол облечен в красив костюм – изглежда (и на вкус е) страхотно, но най-вече си остава само алкохол!

3.Фернет

FernetBranca3Никога дори не сте чували за него? Е, повечето хора не са чували за него, но повечето бармани са съвсем наясно – тези, които работят в алкохолната индустрия изглежда, че обичат тези неща и сякаш искат да го запазят в тайна. Стига повече! Фернет е съвършен алкохол, ако приемем, че не искате да опитвате нищо друго освен него до края на вечерта. Ароматизиран е със смес от билки, които някои описват като анасонов вкус, а други повече като парене. Бутилката и името може да ви напомнят диджестив, но всъщност той съдържа 45% алкохол и е готов да забавлява вкусовите ви рецептори и черният ви дроб.

2.Хот Тоди

hot-toddТова може да ви звучи като детски десерт. Но не е. Ето и една подсказка към верният отговор: уиски. Или бренди. И малко люто. Това е една напитка типична за зимата, на която да се насладите след като сте прекарали един час заринати до колене в сняг. Питието е направено на основата на чаша чай, а след това се добавя алкохол, който да сгрее допълнително. И това е всичко. Чувствайте се свободни да добавите лимон или карамфил, но като цяло, просто сварете чая и потопете алкохола в него.

1.Розов джин

pink-ginСъставките на този коктейл са както следва: нещо горчиво, джин. Повторете ако е необходимо. Типичният горчив вкус в тази напитка се придава с ангостура, която съдържа около 44% алкохол и е червеникава на цвят. Един добър джин е със същата сила и е чист. Ето от къде идва розовият цвят, а е също толкова силно питие, колкото ако се наливате от бутилката. Също така, тази напитка е била създадена през 19ти век от британският флот. Това е всичко.

It is main inner container footer text