img

5 топ покер играчи от Канада

/
/
/
754 Views

Покерът вече не може да бъде считан за “американска” игра. Въпреки че много от звездите на ранните години на покера бяха американци, играта се радва на наличието на играчи от цял свят през последните години и вече много от топ звездите са от страни, различни от САЩ.

Ако не вярвате, можете да погледнете колко много от световните суперзвезди са родом от Канада, например. Трима канадци седят сред първите 20 във вечната ранглиста за най-много спечелени пари от турнири на живо, като най-популярната личност в света на покера днес идва от Торонто. Днес ще разгледаме най-големите покер звезди от Канада в покера на живо и онлайн.

Даниел Негреану

Daniel-Negreanu11

Няма как да се прави класация на най-добрите играчи от Канада и в нея да не бъде включена живата легенда на покера – Даниел Негреану. Всъщност едва ли има класация за топ играчи въобще, в която да не е включен Негреану. Шесткратният носител на гривни от Световните покер серии (WSOP) и двукратен шампион от Световния покер тур (WPT) е номер едно в класирането по спечелени пари от турнири на живо със своите $30,86 млн. Той бе първи избор за нов член на Покер Залата на славата през миналата година и също така бе избран за “Покер посланик на годината”.

Негреану може да прави всичко, когато става дума за покер. Той е завършен кеш и турнирен играч и е една от най-популярните покер личности в играта. Всеки, който иска да изгради покер франчайз, би избрал Негреану за водещо рекламно лице, стига да може да си го позволи.

Като член на Team PokerStars, Негреану помага много за израстването на играта по света. Съвсем наскоро, той използва влиянието си за въвеждане на регулиран пазар в Калифорния. Той пътува из различни места в Съединените щати, промотирайки както PokerStars, така и покер регулацията.

Майк Макдоналд

Mike-McDonald

Майк Макдоналд започна покер кариерата си в онлайн покер сайтовете, но след това се прехвърли към наземните покер зали и стана една от суперзвездите на покера на живо. Играейки онлайн като Timex, той е спечелил почти $3 млн. от онлайн турнири с над 50 победи. Неговият най-добър резултат е от Основното събитие на 2004 FTOPS, когато стана трети за $200,000. По-рано през годината, той завърши пети на WCOOP $51,000 8-Max Super High Roller за $172,500.

Timex проби в покера на живо през 2008 г., след като стана най-младият шампион на Европейския покер тур в историята, взимайки първото място на ЕПТ Дортмунд. 18-годишният тогава играч спечели $1,37 млн. за вдъхновяващото си представяне. Той завърши пети в същото събитие на следващата година.

През годините, Макдоналд натрупа многобройни челни класирания и шестцифрени резултати. 2014 г. бе изключително успешна за него – в нея той спечели над $4 млн., за което помогнаха второто му място в Основното събитие на PCA, второто място в $100k Challenge на Aussie Millions и третото място в A$250k Challenge.

По-рано тази година, Макдоналд отново стигна до финалната маса на A$250k Challenge. Този път финишира втори за $1,2 млн. По-наскоро, той взе титлата от €25,750 8-Handed High Roller на ЕПТ Малта за над половин милион долара. През последните две години, Макдоналд е завоювал $6,81 млн. от турнири на живо, а общо в кариерата си има $12,5 млн.

Плюс онлайн печалбите си, канадецът е спечелил над $15 млн. от покер.

Сорел Мици

sorel-mizzi

Сорел Мици е поредният канадец, който е завършен играч в игрите на живо и онлайн. Той е четвърти във вечната ранглиста на Канада с $11,13 млн. приходи от турнири на живо. Най-големият му резултат е от Основното събитие на 2013 GuangDong Asia Millions, откъдето получи над $2 млн. за второто си място.

Мици все още търси първата си голяма титла в покера на живо, след като се е доближавал много пъти до това. Има втори места както на WSOP, така и на WSOP Europe. Има и финална маса на Световния покер тур.

Мици е известен онлайн с никнейма си от PokerStars zangbezan24. Мици е заработил над $3,6 млн. от онлайн турнирните си участия. Най-голямата му победа дойде с първото място на SCOOP Event #3-H, $2,100 NL, което му донесе повече от $350,000.

Джонатан Дюамел

Jonathan_Duhamel_2010_WSOP_World_Poker_Champion

Джонатан Дюамел е на второ място във вечната ранглиста на Канада, изпреварван единствено от Негреану. Той е спечелил $17,57 от турнири на живо, като по-голямата част от тази сума идва от само две събития.

Дюамел е най-добре известен с историческото си постижение да стане първият играч, достигнал финалната маса November Nine на WSOP като чип лидер и спечелил златната гривна след това. Той спечели Основното събитие през 2008 г. за почти $9 млн.

След победата му в 2008 Main Event, Дюамел показа, че нищо не е случайно със силните си резултати през годините. Той спечели Хай Ролера на ЕПТ Довил през 2011 г., завърши втори в Супер Хай Ролера на 2012 PCA и стигна до финалната маса на 2013 WSOP Poker Player’s Championship. През 2014 г., той направи три финални маси на WSOP.

Въпреки впечатляващите си пробиви, нищо не можеше да се мери с победата му от Основното събитие. Или поне беше така до тази година, когато спечели $111,111 ONE DROP High Roller събитието за $3,98 млн.

Дюамел е един от малкото шампиони в Основното събитие, които продължават да показват висока класа и след спечелването на най-желаната награда в покера.

Майк Лия

Event 62_Day 01c_

Майк Лия е един от най-разнообразните покер звезди в играта, наслаждавайки се на успех както в онлайн покер залите, така и в наземните зали. Играейки онлайн като GoLeafsGoEH, той има над $2,75 млн. в турнирни печалби, заедно с шест големи онлайн покер титли. Лия също така има четири титли от турнирните серии на FullTiltPoker – FTOPS.

През последните две години, Лия се радва на може би двете си най-силни години в турнирите на живо. През 2014 г., Лия осъществи многобройни постижения, сред които са чифт от победи в WSOP Circuits, първата му седемцифрена награда от завършването на второ място в Основното събитие на Seminole Hard Rock Poker Open и първата му гривна от Световните покер серии, след като спечели $25,000 High Roller събитието на 2014 WSOP APAC.

По-рано тази година, Лия за малко да спечели първата си титла от Световния покер тур, завършвайки втори на LA Poker Classic. Той има спечелени $4,86 млн. от турнири на живо, които, заедно с печалбите му от онлайн залите, правят общо $8,5 млн.

It is main inner container footer text