img

Защо да добавяте сол при варене на яйца: трик на готвача

/
/
/
201 Views

Всеки знае, че яйцата са здравословен продукт, който съдържа много полезни елементи, необходими за нормалното функциониране на тялото. 

Най-здравословното нещо за ядене са варените яйца. Те запазват най-много витамини и минерали. По-добре е да избягвате бъркани яйца, тъй като пърженето премахва полезните и хранителни елементи.

Ако пърженето на яйце е проста задача, тогава с готвенето може да възникнат някои въпроси. 

Например, не всеки знае защо трябва да се добави сол по време на процеса.

Отговорът е съвсем прост. 

Факт е, че солта е необходима, за да не се спука черупката по време на готвене. Ако това внезапно се случи, протеинът няма да потече във вече подсолената вода. 

Как правилно да варите яйца

Трябва предварително да извадите продукта от хладилника, така че да е на стайна температура. Първо можете да поставите суровите яйца в студена вода, а след това в гореща. 

След като са си починали и се загреят, можете да започнете да готвите. Водата трябва да покрива изцяло яйцата. Добавете чаена лъжичка сол към тиган с вода. Веднага след като водата заври, трябва да намалите котлона и да продължите да готвите яйцата до готовност. 

Веднага след като продуктът е готов, той трябва да се прехвърли в съд със студена вода, за да улесни почистването на черупката. 

It is main inner container footer text