img

Стана ясно кой е пияният шофьор, убил дете на пъпа на София, от прокуратурата с извънредна новина за него

/
/
/
225 Views

Очаква се по-късно днес дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвинение на П.Т., който помете 15-годишно момче на пешеходна пътека в София в събота вечерта. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа, научи БЛИЦ.

От държавното обвинение съобщиха, че ще искат постоянен арест на шофьора-убиец.

 

Петър Тодоров е името на 37-годишния мъж, предизвикал фаталния инцидент.

Главен инспектор Марио Киричков от СДВР съобщи пред Нова телевизия подробности за тежкия инцидент. Инспекторът е бил на мястото на инцидента заедно с полицейските екипи, които по думите му са пристигнали незабавно.

Както първо БЛИЦ съобщи, в близост до заведение на ул. „Шишман“ 15-годишно момче е било пометено на пешеходна пътека от шофьор, който е бил много пиян.

По думите на Киричков, катастрофата е станала в 21.17 ч. Полицейските екипи веднага установили водача. Извършена му е проба за употреба на алкохол, която е отчела 2,08 промила.

С шофьора е имало жена, но не се потвърждава дали това е съпругата му.

Направена е проба и за наркотични вещества, която е отрицателна. Взети са кръвни проби за изследване.

Според инспектора, причината за инцидента е по-скоро неадекватното управление на автомобила.

Предстоят експертизи, които да установят как се е движел автомобила.

Шофьорът не е имал адекватни реакции. До дни ще излязат резултатите от кръвните тестове.

Водачът е задържан на място. Не е опитал да избяга, съобщи служителят на СДВР.

Полицейските и спешните екипи са пристигнали на мястото много бързо. За съжаление, служителите от центъра за спешна помощ само са констатирали смъртта на пешеходеца.

При разговорите с униформените шофьорът дал нелепи обяснения. Той има изготвени фишове за нарушение на закона за движение по пътищата, но не са за нарушения, застрашаващи управлението на автомобила, посочи още Киричков.

Появи се неофициална информация, че преди инцидента шофьорът е имал скандал с жена си и е карал с висока скорост вследствие на афект. Предполага се, че жената в колата не е неговата съпруга.

Материалът Стана ясно кой е пияният шофьор, убил дете на пъпа на София, от прокуратурата с извънредна новина за него е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text