img

Привикаха спешно Асен Василев в парламента: Казвай ще расте ли бензина след войната с „Лукойл“

/
/
/
229 Views

Бюджетната комисия в НС изслушва на извънредно заседание министъра на финансите Асен Василев по решението на парламента по промяната на закона, касаещ „Лукойл“. Решението обяви председателят на комисията Йордан Цонев. Поканен бе и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който обаче не е в София, обясни финансовият министър.

Асен Василев заяви, че става въпрос за решението, свързано с прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“, което парламентът прие като промяна в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Министърът предложи да внесе доклад с действията на правителството в тази връзка, защото, по думите му, е важно „да се изпълни тази част на решението да няма прекъсване на дейностите на пристанището“. Василев съобщи, че премиерът и Министерството на транспорта вече са започнали работа по темата, а частта на финансовото ведомство е свързана с митническото обезпечаване, предаде БТА.

Източник: demokrat.bg

Материалът Привикаха спешно Асен Василев в парламента: Казвай ще расте ли бензина след войната с „Лукойл“ е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text