img

Бившата тъща на Борисов: Слизаше от ладата и носеше бременната си жена на ръце до 4-ия етаж

/
/
/
430 Views

На 13 юни бившият премиер Бойко Борисов отпразнува своя 62 рожден ден. Личния си празник по традиция той отбеляза с най-близките си хора – семейството и внучетата си Бойко-младши и Иван.

Те са неговата голяма слабост и всяка свободна минута експремиерът посвещава на тях. Футболът е сред любимите им занимания заедно, а малчуганите вече проявяват редица таланти – в музиката, новите технологии и на терена. Малкият Бойко този януари навърши 5 годинки, а по-малкото му братче Иван през юли ще стане на 3.

Поздравления лидерът на ГЕРБ винаги получава и от своята бивша съпруга д-р Стела Костова, с която са разведени отдавна, но пазят приятелски отношения, макар тя да е в Америка. С топли чувства към Борисов е останала и неговата бивша тъща, която е по-популярна дори от него самия във врачанското селце Селановци, където прекарва летните месеци.

Пенсионерката Симеонка Костова, майка на Стела, през лятото напуска жилището си в столицата, за да се отдаде на грижи по двора си, в който сее всичко – от зарзават до цветя.

Къщичката навремето построили с покойния ѝ съпруг Георги и имали намерения да останат там до дълбока старост. Зимите обаче били тежки и Симеонка предпочитала уюта на апартамента. И до ден-днешен тя разчитала на своите две дъщери за помощ. Мъчно ѝ било, че ги виждала рядко. Особено Стела, която живее в Калифорния и работи като лекар. Сестра ѝ Петя е доцент по гинекология в „Майчин дом“, а самата Симеонка навремето е била главна сестра в Първа градска болница.

Въпреки че Бойко Борисов отдавна по документи не ѝ е зет, тя продължава да го уважава и цени. Най-много му се възхищавала, че гледал дъщеря си Венета като писано яйце, когато била малка, а и сега не спирал да бъде опора на семейството.

„Добър човек е, няма две мнения по тази работа. Ожениха се с голяма любов с дъщеря ни. Бойко много обичаше Стела. Ето пример – веднъж, като дойдох у тях, те живееха в Банкя, там имаха апартамент на четвъртия етаж. Той, като звънне отдолу, че се прибира от работа, тя хуква надолу. Той спираше с ладата – от хубавите, с двата големи фара. Та тя беше бременна тогава в осмия месец. И той я хващаше и до четвъртия етаж на ръце я носеше. Толкова се разбираха“, разказва в свое интервю Симеонка.

И до ден-днешен Симеонка продължавала да се гордее със своя бивш зет и редовно се чувала с внучка си Венета, която я дари и с двама правнуци. Щерката на Борисов била голямата гордост на баба си най-вече заради трите престижни висши образования, които завършила в Америка, пише „Ретро“.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!