img

Веднага щом гърлото започне да ме дразни, вземам мед с куркума

/
/
/
1376 Views

Веднага щом гърлото започне да ме дразни, вземам мед с куркума

Изпробвала съм това средство още преди няколко зими и продължавам да го използвам. Можете да го използвате по всяко време на годината. Веднага щом гърлото ме заболи, не чакам да се развие бактериална инфекция.

Приготвям си тази невероятна смес, слагам си от нея в едно малко бурканче и си я нося на работа или където и да отида.

Необходими съставки:
450 гр. мед
3 чаени лъжички куркума

Приготвяне:
Просто смесете двете съставки добре с дървена лъжица.

Употреба: Консумирайте най-малко три пъти по една лъжичка, ако е необходимо консумирайте по-често. Оставете меда да се разтопи в устата ви, за да действа локално на гърлото. Опитайте, няма да съжалявате!

Сместа от мед и куркума е позната и като “златна смес”, не само заради отличните ползи за здравето на организма, но и заради външния й вид, т.е. цветът, който се получава, когато двете съставки се смесят. Особен “златен” цвят се получава, когато се използва светъл мед.

Куркумата и медът имат силни противовъзпалителни и противоракови свойства, които помагат за убиването на много видове бактерии, които причиняват болести, като по този начин увеличават естествената резистентност на организма. Затова е добре да се консумират заедно при настинки или грип.

“Златната смес” е особено препоръчителна за пушачите. Куркумата съдържа куркумин (естествена активна съставка), който помага при повече от 150 различни заболявания

It is main inner container footer text