img

Той изкопа огромна яма в двора и съвсем скоро всички съседи му завиждаха

/
/
/
3257 Views

Първоначално всички съседи на Уейн Мартин решили, че е превъртял. Въпросът защо мъжът е изкопал огромна дупка в задния си двор направо не им давал мира, пише jenata.blitz.bg.

После пък решили, че ще си прави басейн. Но колкото повече работел Мартин, толкова по-ясно ставало, че идеята му е съвсем различна. До края на работния процес никой не предполагал какво всъщност е намислил Уейн. А когато видели крайния резултат от неуморния му труд, съседите му останали като гръмнати.

След като изкопал огромната яма в двора си, господин Мартин си купил транспортен контейнер. Спрял се на евтин вариант и останал много доволен. В края на краищата, идеята му била да направи идеалното евтино подземно убежище, което при нужда може да се използва и като жилище.

Контейнерът, от който толкова много се нуждаел, вече бил в парцела му и Уейн се заел с вратата, през която да влиза. Главното условие било тя да се отваря навътре.

После се погрижил за дълбочината на ямата. Според замисъла му, тя трябвало да бъде с 60 см. по-висока от контейнера. В допълнение, най- отдолу изсипал 15-сантиметров слой от фин чакъл. След това направил специален отвор за тръбите и бетонни стълби. Последното стъпало било на височината на покрива на новия му дом.

Самият покрив пък удължил с железни греди, върху които поставил гофрирани метални листове. Погрижил се и за вентилацията.

След като приключил с конструкцията, Мартин я залял с 15-сантиметров слой бетон. А след като той се втвърдил, премахнал временните подпори. Най-отгоре поставил слой почва, върху който да отглежда растения.

Резултатът от работата му е отлично многофункционално помещение, което може да се използва като убежище или пък склад за съхранение на хранителни продукти и вино.

Най-изключителното нещо на този контейнер е, че може да задоволява различни нужди. В него има достатъчно място за съхранение на всякакви неща. А в случай на извънредна ситуация, може да се използва за няколко дни като убежище.

Когато Мартин показал творението си на съседите, всички останали изненадани и възхитени от неговия шедьовър. Разбира се, мнозина веднага пожелали да разполагат със същото многофункционално помещение. Уейн бързо нарисувал схемата и план за действие, с което всеки може да си направи нещо подобно в задния двор.

В ръководството си той е посочил всички най-важни аспекти, които самият той е научил по време на строителството.

It is main inner container footer text