img

Това приказно италианско градче плаща 9000 евро, за да се заселите в него. Ето условията:

/
/
/
2170 Views

Преди да си помислите, че става дума за поредната шега, ще ви кажем, че офертата е съвсем истинска. Приказното италианско градче Локана, разположено живописно в подножието на Алпите, предлага 9000 евро на всеки желаещ да се пресели и живее там.

Локана

Преди да опаковате куфара и да си купите карта за Локана , обаче, трябва да знаете, че има няколко условия.

Всеки, който иска да заживее в този живописен град, разположен на 46 км северозападно от Торино, трябва да има поне едно дете и заплата от поне 6 000 евро.

Местният кмет Джовани Матьо започна кампанията заради намаляването на броя на жителите от 7 000 в началото на 90-те до едва 1500 днес.

алпийско градче

Предложението за живеене в изоставени къщи в началото бе валидно само за италиански граждани, но сега е разширено и за останалите.

Кметът се надява, че по този начин ще привлече млади хора, които работят от дома си или искат да започнат нова работа в селска среда.

Градчето има потенциал да се съживи благодарение на екологично произвежданата електроенергия от водноелектрическата централа, която се продава на държавата. Като се има предвид, че Локана се намира в сърцето на парк Гран Парадизо, богатата природа и чистият въздух са ви гарантирани.

Има ли желаещи?

It is main inner container footer text