img

Топ 5 Страни В Които е Най-Лесно Да Получите Гражданство

/
/
/
1166 Views

Ако искате да получите двойно гражданство, вижте в кои страни ще го осъществите по най-лесният начин

Някои хора се раждат с достатъчно късмет, за да получат автоматично двойно гражданство. Това обикновено се случва, когато единият родител е от друга държава или ако си роден в чужда държава, в семейството на българи например. Докато едни страни улесняват получаването на гражданство, може да ви се наложи да направите нещо в замяна. Двойното гражданство може да ви предложи повече възможности за пътуване, а в някои случаи и данъчни облекчения.

Италия

The-Colosseum-Rome-ItalyПодобно на Ирландия, вашето потекло може да ви бъде билет за италианско гражданство. Италия ви смята автоматично за гражданин, ако дядо ви по бащина линия или баба ви по майчина линия е италиански гражданин. Ако имате други италиански предци, можете да получите натурализация като живеете в Италия в продължение на поне три години. В противен случай, трябва да живеете в държавата поне десет години. Въпреки това, ако работите за италианското правителство, в която и да е сфера, в продължение на поне пет години, дори ако сте работили от друга държава, можете да получите натурализация без да се изисква никакво пребиваване.

ДоминикаDominica-Island

Не я бъркайте с Доминиканската република, Доминика в Карибския басейн предлага програма за икономическо гражданство на „инвеститори.“ За да станете гражданин, трябва само да платите на правителството инвестиция от $100,000. Правителството също предлага пакетни сделки. Гражданството за вас и вашият съпруг/съпруга е $175,000, но ако сте женени и имате две малки деца, ще трябва да платите само $200,000.

Сейнт Китс и Невис

StKitts&NevisОстровите Сейнт Китс и Невис в Карибският басейн имат нещо наречено Програма за Гражданство Чрез Инвестиция, с която можете да си закупите гражданство за себе си и вашите близки. За да докажете, че сте достоен, ще трябва да инвестирате най-малко $400,000 в щатски долари в някои определени разработки на недвижими имоти и да заплатите такса от поне $200,000. Ако имате пари в брой, получаването на гражданство е детска игра.

Ирландия

Ireland-lighthouseЕдин от най-лесните начини да получите ирландско гражданство е да живеете в Ирландия поне пет години. Правителството, обаче, може да отмени изискваното време, ако можете да докажете, че сте достоен ирландец или ако имате определени ирландски сдружения. Ако имате ирландски баба или дядо, това може да ви превърне автоматично в ирландски гражданин. В някои случаи, за да получите натурализация, ще трябва да продължите да пребивавате в страната за определен брой години.

Бразилияbrasil

Бразилия отваря обятията си за всеки, който иска да стане неин гражданин. Осиновяването на едно дете от Бразилия, директно ви превръща в бразилец, според Министерството на външните работи в страната. Бразилското Министерство на правосъдието разкрива, че можете да получите „обща натурализация“ ако сте наистина заинтересовани от това да се превърнете в бразилски гражданин. Ако просто живеете 15 години в Бразилия, това ще ви даде гражданство без никакво усилие.

It is main inner container footer text