img

98-годишен милиардер все още ходи на работа всеки ден

/
/
/
779 Views

Къде виждате себе на 70, 80 или дори 90 години?

Смятате ли, че все още ще работите или ще се пенсионирате и ще се наслаждавате на стари години на почивка?

За 98-годишния Марсел Адамс отговорът е ясен – той продължава да работи – и не защото трябва, тъй като има 1,1 милиарда причини (разбирай – долара), за да се отдаде на почивка. Но канадският имотен милиардер отива в офиса всяка сутрин преди 8 часа сутринта, пише Economic.

Марсел Адамс израснал като Марсел Абрамович в Румъния. По време на Втората световна война той преживял принудителния трудов лагер по време на Холокоста в родната си страна. Той бяга от лагера през 1944 г. и отива в Израел, където се бие във войната за независимост на страната.

Мести се в Канада през 1951 г. и се установява в Квебек. Започва работа в кожарската промишленост, преди да се захване с недвижими имоти. Той основава Iberville Developments през 1958 г. Компанията се превръща в огромен фактор на канадския пазар на недвижими имоти. Базирана в Монреал, тя управлява приблизително осем милиона квадратни фута в около 100 търговски центъра, офисни площи, промишлени и жилищни имоти. Осем милиона квадратни фута са около 139 футболни игрища като пространство.

Черешката на тортата в портфейла на Iberville Developments са моловете. Най-големият търговски център в Квебек – Galeries de la Capital – е собственост на компанията на Адамс.

Той купува първото парче земя, използвайки спестяванията, които натрупал като кожар.

Земята се намирала в престижния Grand Allee на Квебек. С годините Адамс превръща това място в богатство от 1,1 милиарда долара.

Адамс се жени за покойната си съпруга Ани през 1953 г. Има четири деца и 11 внука. Синът му Силван управлява Iberville Developments от Израел, дъщеря му Линда е адвокат, а другата му дъще Леора е медицинска сестра.

Адамс е и отдаден филантроп, който се фокусира върху Израел. Той създава Института по бизнес мениджмънт „Адамс” в университета в Тел Авив и е отделил средства за създаването на Адамс Супер център за изследвания на мозъка. Създал е и Фонда за стипендии „Марсел Адамс”, който отпуска $ 1 млн. годишно за обучение в Израелската академия на науките на най-добрите студенти в израелските докторски програми по природни и точни науки.

Източник: Economic.bg

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!