img

От какво се е страхувал най-много кокаиновия крал Пабло Ескобар

/
/
/
1605 Views

Кралят на кокаина, както е известен наркобарона Пабло Ескобар, е имал своите страхове.

Въпреки “безмилостния” образ, който си изгражда с множеството убийства и атентати в Колубимя, Ескобар също е имал своите страхове. Разкрива ги един от главните килъри на колумбиеца – Джон Хайро Веласкез Васкез.

Лично той е убил над 300 души по заръка на Пабло Ескобар и е участвал в организирането на убийствата на още 3 000 човека.

Плакати “Издирва се”

Васкез, известен като “Попай”, разкрива, че Ескобар веднъж му казал, “Попай, мъртви сме,” след като вижда снимката си на плакат с надпис “издирва се”. “Плакатът ‚издирва се‘ е много опасен за нас като престъпници, защото влизаш в магазина да си купиш нещо за пиене и там е твоята снимка. Някоя я вижда по телевизията и знае, че за главата ти има награда от 10 млн. долара,“,

Екстрадация в САЩ

Екстрадацията е най-големия страх за всеки един наркобарон, разкрива Васкез. В Колумбийските затвори Ескобар, Гузман и останалите крале на кокаина са се чувствали като у дома си.

Те са имали право да се виждат със семействата си, организирали купони и дори си вкарвали проститутки.

Килърът разкрива, че в периода от 1993 до 2011 година, Гузман лежал в затвора Puente Grande буквално си е “развявал коня”. Поради това колумбийските власти решават да екстрадират престъпници от ранга на Ескобар в САЩ. Неслучайно Кралят на кокаина казва: “По-добре гроб в Колумбия, отколкото затворническа килия в САЩ.”

Източник: vipnews168.com

It is main inner container footer text