img

Топ 5 държави, в които жените печелят по-малко от мъжете

/
/
/
271 Views

Има държави, в които все още се наблюдава значителна финансова дискриминация по отношение на половете.

5. Германия

Германия е трета развита страна с различие на заплатите, между половете. Заплатите на мъжете са с 21% по-високи от тези на жените. Ситуацията е такава, защото все по-често германките работят на непълен работен ден. Положението е още по-зле при майките

4. Китай

Китай е четвъртата държава в списъка ни, китайците изкарват с 26 на сто повече пари от китайките. Основната причина за увеличаване на разликата е ход на Китай към индустриализирана нация, където са ценени ръководни кадри. Често работата в Китай е от физическо естество, което също подпомага увеличаването на процента.

3. Япония

На трето място е Япония с 29%, тя е и втора в статистиката сред развитите страни. В Япония преобладава професионалното несъответствие, пред половата дискриминация. Японките са заети главно в здравните заведения и по чиновнически длъжности. Докладите сочат, че с увеличаването на процента на жените, работещи в една индустрия, възнагражденията спадат пропорционално и за двата пола.

2. Република Южна Африка

В Република Южна Африка се наблюдава различие в заплатите между половете, като мъжете получават с 31% по-големи възнаграждения, освен това тя е и първа в списъка на развиващите се страни. За разлика от мъжете, жените там работят 4 месеца в годината, безплатно.

1. Корея

С разлика от 39% между мъжете и жените, Южна Корея заема челното място в класацията. Една от основните причина е майчинството. След престой в отпуск по майчинство, корейски жени нямат право на същите ползи като мъжете на пълен работен ден.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!