img

Топ 5 Ползи на Смеха

/
/
/
495 Views

Всички сме чували клишето, че смехът е най-доброто лекарство. Но смехът наистина ли е добър за нас? Има ли практични и специфични неща, заради които да го наричаме добър смях? Е, да е отговорът и на двата въпроса. Като за начало смехът ни създава добро настроение. А има и още. Тук сме събрали топ 5 на плюсовете на смеха.

1.Заздравява връзките

Смехът може да помогне във всяка ситуация. Той кара хората да се чувстват по-удобно и може да помогне на хората да се сближат. Във вашите най-близки връзки – тези с партньора, родителите и децата – смехът е много важен, но също има значение и с хора, които не познавате добре. Когато се смеете, другите ще искат да са с вас и да работят с вас, което винаги е добро нещо.

2.Освобождава стреса и помага за релаксацията

Трудно е да се чувствате ядосани, разтревожени или изплашени докато се смеете. Това е така, защото това е един натурален начин да се справите със стреса. Често може да ви накара да видите нещата по различен начин и прави стресиращите ситуации и преживявания по-лесни за понасяне. Също така помага за релаксацията и освобождава физическото напрежение. Това означава, че ще сте по-щастливи, по-малко депресирани и дори може да спите по-добре.

3.Поддържа ви здрави

Учените са свързвали смеха с общото здраве в продължение на десетилетия. Например, един добър здравословен смях има подобни ефекти върху тялото ви като леката тренировка. Мускулите на лицето ви, раменете и коремната област – всички те работят, когато се смеете. Смехът също се смята, че е от помощ за имунната ви система. Разбира се не трябва да замествате лекарствата и посещенията при доктора със смях, но със сигурност няма да ви навреди – и дори може да ви помогне физически.

4.Предотвратява болестите

Също както ви поддържа здрави, смехът се смята за фактор при предотвратяването на болести. На имунните клетки се дава стимул, докато се смеете, както антителата се бият с инфекцията. Смехът също е показал, че повишава кръвният приток (което е добре за вашето сърце) и намалява нивата на кръвната захар.

5.Прави живота по-забавен

Това не трябва да се подценява, т.к. всички можем да се справим с малко повече забавление през деня. Радостта и удоволствието са неща, които може никога да не са ви достатъчни, а обикновено смехът от сърце може да ви ги достави.

It is main inner container footer text