img

Уникална операция у нас: Спасиха две бебета тризнаци още преди да се родят

/
/
/
27 Views

Лекари от „Майчин дом“ в София направиха първата вътреутробна операция на еднояйчни тризнаци в България. Заради усложнения при едно от бебетата е имало опасност всичките да загинат.

Наложила се намеса на фетални хирурзи, които чрез интервенция в корема на майката, успяват да спасят две бебета, предаде БНТ.

Бременност с еднояйчни тризнаци се среща изключително рядко, казват лекарите. В Търговище дори посъветвали семейството да я прекрати, защото е рискова.

В „Майчин дом“ дали надежда обаче, че две от децата имат шанс за живот и свързали семейството с фетален хирург от частна болница. Там направили спешна вътреутробна операция, която спасила двете момичета. Те се родили преждевременно в „Майчин дом“ и още са в неонатoлогоията.

„Неонатолозите на „Майчин дом“ са върхови професионалисти и съумяха да стабилизират двете бебета, които са в прекрасно състояние. Имаме щастливи родители“, каза проф. Иван Костов – директор на СБАЛАГ „Майчин дом“.

Материалът Уникална операция у нас: Спасиха две бебета тризнаци още преди да се родят е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text