img

Проф. Рачев: Клаудио идва в България, яйцата ще ги пържим на алуминиево тиганче върху капака на колата

/
/
/
53 Views

Проф. Георги Рачев използва петте си пръстта, за да каже какво ще е времето в почивните и близките дни.

Използвам петте пръстчета – топло време предобед, следобед горещо и задушно време, с много слънце и много сухо, и петия пръст – две седмици напред така. Ако не поне две седмици, то 10 дни ни очаква много много топло време, каза за бТВ Рачев.

Това го казвам вече с една загриженост, защото това непрекъснато горещо време ще се отрази при всички положения особено на по-възрастните ни приятели. Трябва да внимават особено в следобедните часове, да търсят дебелата сянка навън,не е добре за децата също по морето, тези които са пак в ранните часове следобедни, нека са на сянка и да се внимава с децата, защото при тях дехидратацията настъпва много бързо, добави Рачев.

Този приятел Клаудио, един италианец, ще обуславя времето точно по време на уикенда над България и в следващите дни. Следващата седмица ще е ужасно горещо, най-вече в следобедните часове и на обичайните заподозрени места говорим за 35 до 40 градуса температури, добави професорът.

 

 

Рачев заяви още, че затоплянето ще е навсякъде в събота и неделя, а София температурите от 33,34 градуса ще продължат.

Ще има също засушавания и няма да вали, като валежи евентуално може да има в Рило-родопския масив в четвъртък.

Когато пък Мария Цънцарова установи, че при това положение яйцата може да се пържат на асфалт, Рачев продължи в типичен стил: Алуминиево тиганче на капака на колата също ще върши тази работа при 37 градуса. Върху една ламарина, колко им е на яйцата, 12, 13, 14 часа слънце и така две седмици.

Рачев предупреди също хората да не се заблуждават колко вода пият.

Ако често уринират, щом отделят урина, значи всичко е наред. Промени ли се регулярността, трябва да се търсят плодове. Сега има дини, това е вода, никакви проблеми, разкри Рачев.

Материалът Проф. Рачев: Клаудио идва в България, яйцата ще ги пържим на алуминиево тиганче върху капака на колата е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text