img

Касапницата в София: Сензационни разкрития за убития Паро Боксьора

/
/
/
31 Views

Бившият боксов съдия Паруш Парушев – Паро Боксьора, бе застрелян в четвъртък пред офис за бързи кредити в столичния квартал „Модерно предградие“. Според МВР 48-годишният мъж нахлул в офиса, за да се саморазправи с двамата лихвари.

Скандалът помежду им прераснал в сбиване и приключил със стрелба.

 

По информация на „Телеграф“ Паро Боксьора е част от голяма банда силоваци, която наказва длъжници, дилъри на дрога и трафиканти на бежанци в района на кварталите „Люлин“ и „Модерно предградие“. 

Сигнал 

Сигнал за прострелян мъж на 48 години е получен в 15:01 часа в Бърза помощ.

Паруш Парушев – Паро Боксьора, Снимка: БФБ

Пристигналият екип установява, че е починал на място. До него е намерен 22-годишен с прострелна рана в гърдите и крака, който е откаран в „Пирогов“, и 30-годишен с прострелна рана в бедрото, който е пратен с линейка във ВМА.

Първо е имало сбиване, което е прераснало в престрелка. Все още не е ясна причината за сбиването.

По първоначални данни убитият е човек, който е дошъл на място и е нападнал собствениците на заложната къща“, заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Стрелците също са задържани. На мястото са открити два пистолета.

Версия 

Паро Боксьора е известен на МВР, има 11 криминални регистрации за различни престъпления, сред които кражби и телесни повреди. Лежал е в софийския затвор за сводничество, сочат данните за него.

Според  медийни публикации Паро е работел за Любомир Върбанов – Чопи, син на ромския бос Христо Върбанов – Ицо Папата. Оперативни източници свързват Паро Боксьора с друг легендарен ъндърграунд герой Виктор Боцев – Джуката.

Той е брат на Габриел Боцев – Жабата, а двамата бяха съдени като част от голяма наркобанда.

По оперативни данни към момента версията е свързана с наркотици, трансфер на бежанци през депа в „Модерно предградие“ и отдаване на бързи кредити срещу високи лихви.

Версията за скандала и убийството в четвъртък е именно неуредени финансови отношения.

Паро Боксьора е контролирал офиси за бързи кредити и заложни къщи, чиито собственици се отчитали на по-големите босове.

Бизнес 

Името на Паруш Парушев се появи в сводките на МВР в началото на 2021 г., когато бе задържан за кратко при акция на ГДБОП срещу силоваци, които се саморазправят с длъжници по бързи кредити. Заедно с него тогава в ареста попаднаха Абдула Арабие и Ангел Христов, също бивши боксьори.

След акцията жена му Валерия Попова разпространи изявление, че от 40 години сама е създала бизнеса си, че акцията е била само проверка и няма задържани. Според твърденията нямало как да има незаконни лихви и било нормално човек, като вземе 1000 лева кредит, ако не спази сроковете за връщане, да трябва да погаси 2000 лева и повече.

Материалът Касапницата в София: Сензационни разкрития за убития Паро Боксьора е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text