img

Родители ли?! Млада двойка се друса с балони с райски газ пред бебето си! (Снимка)

/
/
/
38 Views

Снимка от социалните мрежи предизвика бурен дебат и остри критики от страна на обществото. Въпросният кадър е разпространен във Фейсбук и буквално  шокира стотици потребители само за часове.

Става въпрос за снимка на която млади родители , мъж и жена, дишат балони с райски газ пред бебето си.

До тях стои и бутилка със забраненото вещество. Кадърът е направен в морския курорт Созопол. Освен наличието на опасното вещество, будни зрители забелязаха, че в ръцете на невръстното дете има запалка. 

двойка райски газ

Снимка: bgdnes.bg

Припомняме, че според изследвания на лекари райският газ има краткотрайно действие и младите мислят, че това го прави невинно забавление за 5 минути. Трябва да знаем, че през тези кратки моменти на действие на газа може да има халюцинации – това е страшно за мозъка, което може да предизвика психози. През септември 2023 г. депутатите окончателно одобриха употребата на диазотен оксид (райски газ) само в производството на храни. Така популярните пълнители с райски га, опасни за здравето, особени при подрастващи, са забранени за продажба, вкл. в заведения и нощни клубове. Забраната важи както за деца, така и за продажба на клиенти над 18 г.

Материалът Родители ли?! Млада двойка се друса с балони с райски газ пред бебето си! (Снимка) е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text