img

Ядрен сблъсък: Радев със скандално изказване за войната в Украйна

/
/
/
29 Views

Президентът Румен Радев отново заяви, че НАТО не трябва да се намесва със свои военни в конфликта в Украйна.

Държавният глава е на посещение в Гърция. В Атина той участва в 28-ата годишна кръгла маса на „The Economist“. Международният форум събира държавни и правителствени ръководители от региона.

 

„Вярвам, че решенията на НАТО и на съвета НАТО-Украйна са мост към бъдещето членство на Украйна в Алианса. Всички съюзници са ангажирани в подкрепата си за членството ѝ в съюза.

Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир.

Трябва да бъдем ясни – НАТО не трябва да влиза в тази война, особено с войници на бойното поле, не трябва да позволява да бъде въвлечен в нея, това е много важно, защото всеки пряк сблъсък между НАТО и Русия ще бъде сблъсък на глобално ниво с ядрени оръжия.

Такъв сценарий няма да бъде в полза на Европа”, заяви Румен Радев.

„Това е борба за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост.

Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците”, допълни още той.

Материалът Ядрен сблъсък: Радев със скандално изказване за войната в Украйна е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text