img

Трагедия: Сирачета останаха без дом, къщата им изгоря до основи

/
/
/
26 Views

Къщата на бай Тодор Танков от северозападното селце Камено поле изгоря до основи след късо съединение на стара инсталация. Най-голяма е мъката за двете внучета Светлин и Тодор, които по неволя се отглеждат от баба и дядо. Момчетата са на 14 и 18 и живеят с пенсионерите, защото майка им не е добре със здравето и не може да се грижи пълноценно за тях.

 

 

 

 

 

„Миналата седмица къщата пламна. Баща ми се опита да потуши дима с маркуч, но точно в този момент имаше авария и от него не потече и капка вода. Докато дойде пожарната от град Роман през село Кунино – всичко беше приключило по възможно най-лошия сценарии“, разказа със сълзи в очите лелята на момчетата Йорданка Танкова, която ги и приютила след трагедията.

 

 

 

Жената не крие, че се притеснява за децата и със свито сърце моли за помощ. Учениците вече нямат никакви дрехи и обувки – цялата им покъщнина е изгоряла. Храна, строителни материали и всичко от първа необходимост ще е добре дошло за тях.

 

Момчетата носят 42 и 38 номер обувки, а дрехи в размер М и Л ще им влязат в употреба.

„В момента сме ги настанили в друга къща. Тя е стара и малка, не става за постоянно живеене, но на този етап са там, иначе трябва да спят под открито небе“, ридае Йорданка.

 

Всеки, който иска да помогне на семейството, може да го направи като се свърже с нея на телефон: 0895878476

Материалът Трагедия: Сирачета останаха без дом, къщата им изгоря до основи е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text