img

Първи подробности за арестувания Нико Тупарев, загазил е здраво

/
/
/
46 Views

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира пристигането на Брендо у нас, след като се появи извънредно в студиото на bTV заради ремонта в центъра на София.

„Не знам дали е минавал Евелин Банев-Брендо точно по тези улици. Това, което стана ясно е, че онзи ден той се яви пред Централния софийски затвор с лична карта, която е валидна, и се предаде, за да изтърпи наложеното му наказание лишаване от свобода за 6 години в България“, обясни още Стоянов.

Той припомни, че днес той ще бъде изслушан в парламента заради Брендо.

„Брендо е обявен за издирване с червена бюлетина от 2018 г. от Софийска районна прокуратура. Никакво оправдание, но всички знаем как международни престъпници се укриват и не могат да бъдат задържани в цял свят“, подчерта министърът.

 

 

Според него обикновено това се случва чрез множество фалшиви документи.

Извършена е проверка по твърдението, че Банев се е появил в село Тлачене преди време. „Там не е доказано по безспорен начин, че Евелин Банев-Брендо е бил пред кметския наместник и е положил подписа на пълномощното, което впоследствие е искал да бъде използвано в Софийски градски съд“, разкри той.

„Кметският наместник казва, че този човек е бил там, но той не бил разговарял с него. А това, което ние установяваме, не можем да кажем по безспорен начин, че Евелин Банев-Брендо лично е бил там на място“, поясни Стоянов.

„Колегите от МВР са изключително кадърни. През този период, в който той се е издирвал, има извършени изключително много действия на съответните адреси, беседи с много хора, и непрекъснато е бил търсен. Считам, че колегите действително са търсили човека. Това, че не е открит, вече е друг проблем“, коментира той.

По отношение на ареста на Нико Тупарев министърът посочи:

„Това е разследване на Софийска градска прокуратура. Потърсено е съдействие от нас в последния момент, т.е. установяването му, довеждането и повдигането на обвинения и задържането за 72 часа. Ние, МВР, не сме водили това разследване и аз там не знам много подробности. Единственото, което имам като информация, става въпрос за длъжностно присвояване в особено големи размери. Не мога да кажа какви размери“.

Стоянов подчерта, че разследването е било изцяло работа на прокуратурата.

Материалът Първи подробности за арестувания Нико Тупарев, загазил е здраво е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text