img

Буря и градушка с големината орех, народът плаче с глас: Унищожи всичко! Няма надежда

/
/
/
32 Views

Силна буря е съсипала реколтата в Невестинско. Хората разказват, че е паднала градушка с големината на орех в района на село Ваксево и е унищожила овощните градини в района. Реколтата на хората е унищожена на 100%. Почти във всяка къща във Ваксево ситуацията е подобна.

„Почти нищо не остана. Няма какво да се направи. Да садим вече – много е късно. Никой не може да ни помогне. Има и по-зле. При мен пак нещо стърчи, но има и по-зле“, обясни една от потърпевшите, предава бТВ.

„Големи щети. Нищо не остана. От бостана останаха три дини. Всичко е унищожено. Ние разчитаме изцяло на градините, а сега отиваме на пазар“, каза Цветанка.

„В селото има счупени керемиди. Има коли със счупени стъкла. Хората са добре, но страдат за продукцията. Няма надежда да има компенсация, но как ще стане – трудна работа“, допълни кметският наместник Юлия Испиридонова.

 

 

„Хората разчитат на собствено производство. Кюстендил е далеч за пазар. Трудна работа“, добави Испиридонова.

В гърменското село Рибново започна описване на щетите след снощната буря с градушка, предаде репортер на „Фокус“.

По първоначални данни щетите са изключително сериозни, а местните жители дори казват, че цялата им реколта е унищожена.

„Такава градушка през моя живот не бях виждал никога. Посевите, зеленчуци, дръвчета, плодове всичко е долу. Страшна гледка и преживяване.Няма какво да кажа освен ,че сме живи и здрави, за другото явно това ни е нафаката..“, споделя Ибрахим Кадриев в социалните мрежи.

В Гърмен ситуацията също е тежка. При бурята вчера е бил наводнен третия етаж на сградата на Общинска администрация.

Материалът Буря и градушка с големината орех, народът плаче с глас: Унищожи всичко! Няма надежда е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text