img

Проф. Рачев огласи най-лошата новина за българите, иде страшна мор

/
/
/
71 Views

Турбо топло. Това захлаждане, което го говорихме, толкова чакано, няма да е толкова голямо.

Ще бъде четвъртък и петък. Срядата се очертава да бъде доста топла“, това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

 

„Много топъл месец. Има над 90% вероятност да се окаже най-топлият юни, откакто се водят метеорологични наблюдения.

Жегата е много съществена и страшното е, че е много продължителна. Организмът на човек няма как да си почине“, предупреди той.

На 27 юни ще се появят „пуканките“ – бели купесто-дъждовни облаци, които после потъмняват и може да падне във вид на гръмотевична буря.

„Смутно време четвъртък и петък, най-вече. Събитията ще бъдат в Западна България, Западните Балкани.

На морето няма да усетят нищо, само коктейлчета“, прогнозира той.

„Цяла Европа се затопли, няма откъде да дойде този студ. От петък ще стане захлаждането при нас, а от петък-събота ще тръгне този южен поток, който го наблюдаваме от един месец вече.

В петък би трябвало да е най-хладно в България от цялата седмица. В събота и неделя отново ще се установи слънчево и сухо време.

Следващата седмица ще има малко превалявания“, обясни той.

В София ще има захлаждане от 1-2 градуса – до 29-30 градуса в петък. Ако ни нацелят пуканките, ще имаме сериозни валежи. Следващата седмица – 32 градуса.

В Пловдив можеш да хванеш топлинен удар, когато си на сянка.

На хората на морето той даде съвет: „Ако усетят, че духа от брега към морето, задължително се намажете и се скрийте под чадъра. Кожата изсъхва и изгаря за няма и 30 минути.

Когато духа откъм морето, влажността на въздуха е 70-80%, кожата се чувства много добре и може да понесе много повече стоене на слънце“.

Материалът Проф. Рачев огласи най-лошата новина за българите, иде страшна мор е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text