img

Страшни оферти! НАП разпродава топ автомобили за без пари

/
/
/
48 Views

Нови осем автомобила на пияни шофьори бяха прибавени към полицейските паркинги и ще чакат да бъдат обявени на търг от НАП само за един уикенд. В сводката на ОДМВР-Бургас този понеделник „гъмжи” от регистрирани случаи, при които водачи са заловени да карат колите си след употреба на алкохол, като не липсват и фрапиращи количества, пише flagman.bg.

Още в петък е заловен първият безотговорен шофьор. 53-годишен бургазлия, управляващ Волво с временна регистрация, вероятно току-що закупено, е бил спрян за проверка в района на КПП „Узунджа” от служители на РУ-Приморско. Той е тестван с дрегер и апаратът е отчел 1.24 промила.

В ранните часове на съботния ден в Лозенец служители от РУ-Царево пък спрели Хонда Легенд, управлявана от 22-годишен варненец. Той пък седнал зад волана с 1.57 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Няколко часа по-късно при проверка в района на бл. 20 на жк „Изгрев”, служители от Пето РУ-Бургас спрели Дачи Логан. Зад волана бил 49-годишен мъж, за който след духане в дрегера станало ясно, че е решил да покара колата си на 2 големи питиета. Апаратът отчел 1.88 промила.

Пак в събота – около 22:35 ч. в близост до бензиностанция „Дамянов” в Слънчев бряг, служители от РУ-Несебър спрели за проверка Форд Фокус. 60-годишният водач от Варна се оказал доста подпийнал, а проверката със специализирания уред показала 2.39 промила – количество на алкохол, което се равнява на почти 4 големи питиета.

В неделя пък, в русенското село Планиница, Фиат Улайсът на 51-годишен мъж от същото село бил спрян за проверка. Установено е, че същият шофира след употреба на алкохол 1.21 промила – почти на косъм от това да му се размине да загуби колата си.

При всички изброени случаи автомобилите са иззети, а водачите задържани за срок до 24 часа. Образувани са бързи производства.

Материалът Страшни оферти! НАП разпродава топ автомобили за без пари е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text