img

Отиде си един от най-успелите бизнесмени в България

/
/
/
68 Views

След тежко боледуване почина Сабахаттин Ватансевер, един от най-успешните кърджалийски бизнесмени у нас и в Турция, предаде Пловдив 24.

Роден в Кърджали през 1953 година, като ученик Сабахаттин се изселва със семейството си в Турция.

В най-модерния турски град Измир той успява да постигне успехи в различни бизнес начинания, в последните години е сочен за един от лидерите в добива и преработката на мрамор. Създава известните компании Eminoğlu SBV Mermer İnşaat Turizm и EMSA İnşaat, собственик е на Armis hotel.

В Кърджали фирмата му „Саба строй“ изгражда няколко жилищни сгради. Последният реализиран проект на Сабахаттин Ватансевер в града край Арда е комплексът „Green park“ (до новия мост).

 

 

Още една скръбна вест:

Вокалистът на Crazy Town Шифти Шелшък, чието истинко име е Сет Бинзер, е починал на 49-годишна възраст.

Вокалистът е намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис. Не е посочена причина за смъртта.

Бинзер се е борил с различни зависимости през целия си живот и е част от риалити предаване „Sober House“, където звезди разказват за своите проблеми.

Шелшък стана известен в началото на 2000-те години с Crazy Town, чийто най-голям хит беше „Butterfly“, който стана номер едно в музикалните класации по света, включително Billboard Hot 100.

Още една скръбна вест:

Напусна ни един от доайените на съвременната българска карикатура, с траен принос за нейното развитие и международно признание през последните 50 години – Генчо Симеонов.

Възпитаник на първия випуск на Художествената гимназия в София и един от последните студенти на проф. Илия Бешков в Националната Художествена академия, дългогодищен член на СБХ, Генчо Симеонов твори до последните си дни, участвайки във всички национални изложба на българската карикатура, в множество колективни и самостоятелни изяви от 50-те години до днес, съобщават от СБХ.

Изтъкнат майстор на сатиричната рисунка с неповторим стил и чувскто за хумор, Генчо Симеонов работи активно и в областта на илюстрацията, анимацията и сатиричната живопис.

Носител на най-престижните национални и международни награди, неговите произведения в периодичния печат и цялото му творчество остават в съкровищницата на съвременната българска визуална култура.

Поклон пред паметта му!

Материалът Отиде си един от най-успелите бизнесмени в България е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text