img

Градушка като орех и 3-то ниво на опасност за гръмотевична буря в България идват до броени часове

/
/
/
43 Views

До края на деня бурите ще обхванат Унгария и Западна Румъния. Около полунощ процесите ще достигнат и Западна и северозападна България. За днес е издадено предупреждение от ниво 3 за опасни гръмотевични бури. Бурите могат да нанесат материални щети и да паднат градушки с размер на орех!

През следващите 7 дни, времето над нашата страна ще бъде напълно тропическо – до обяд ще е по-често слънчево и топло, а в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна с валежи и гръмотевици, предаде Meteo Balkans .

Температурите през седмицата ще се задържат над климатичната норма за юни.

Времето във вторник и сряда

 

 

Времето във вторник и сряда ще бъде динамично, с чести валежи и засилена гръмотевична дейност, предимно над Западна и Централна България. Очакват се значителни валежи. Ще има условия и за едра градушка!

Минималните температури ще са между 15° и 22°, а максималните – между 30° и 38°.

Времето в планините и през двата дни няма да е подходящо за туризъм!

В следобедните часове в масивите от Западна, Централна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Почти без валежи ще се задържи над Източна България

Ново разваляне на времето в четвъртък и петък

В четвъртък и петък до обяд ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява.

Над Западна и Южна България очакваме значителни валежи и силни гръмотевични бури. През нощта срещу петък процесите ще обхванат и Северозападна и Северна Централна България, но до сутринта явленията временно ще затихнат.

В петък отново ще превали и прегърми над Западна и Южна България. Ще има условия и за градушки. Минималните температури ще са между 19° и 32°, а максималните – между 31° и 33°, а в някой райони в низините и в Дунавската равнина – и над 35-38°С. Вятърът ще е от изток. Почти без валежи ще се задържи над Източна България

Времето в събота и неделя

Атмосферата отново ще е нестабилна и през уикенда. Очакваме значителни валежи и силни гръмотевични бури над Централна България. Очакваните температури ще са между 26-31°С. Времето над Западна и Източна България ще с повече слънчеви часове.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.

Материалът Градушка като орех и 3-то ниво на опасност за гръмотевична буря в България идват до броени часове е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text