img

Ивелин Михайлов: Величие се цепи, 5-6 депутати може да се разделят с групата

/
/
/
68 Views

Ако това се случи, партията няма да има парламентарна група

5-6 души от групата на новата партия „Величие“ могат да бъдат изключени от нея, под съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС.

Това заяви идеологът на формацията Ивелин Михайлов след откриване на събора ,,Ново начало“ край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той.

Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика, каза пред медии Михайлов.

 

 

В момента „Величие“ има 13 депутати. Ако дори четирима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Към импровизирания брифинг на Михайлов се присъединиха хора от публиката, които бурно аплодираха изказването му пред телевизионните камери и микрофони.

Пред събралите се Михайлов заяви, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.
Михайлов, който не е народен представител, иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да „мачкат“ обикновените хора.

Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

На въпрос от кого, той отговори: Има две институции в България, които могат да заплашват.

Правят проверки на „Исторически парк“ и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме, закани се Михайлов.

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. Като противник идеологът на „Величие“ вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля.

Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна, заключи Михайлов.

Материалът Ивелин Михайлов: Величие се цепи, 5-6 депутати може да се разделят с групата е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text