img

Кирил Петков шокира България, направи извънредно изявление и скочи на Слави

/
/
/
35 Views

„Малкото ДПС.
Най-накрая Слави Трифонов бе използван за това, за което бе създаден.“
Това написа Кирил Петков във Фейсбук, секунди след гласуването в НС.
Всички депутати на ИТН гласуваха за избора на Рая Назарян за председател на НС.

Против бяха ППДБ, БСП, „Величие“.

„Възраждане“ се въздържаха, което напрактика помогна на ГЕРБ и ДПС.

Рая Назарян от ГЕРБ бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание.

От 237 гласували, 131 бяха „за“, 66 „против“ и 39 „въздържал се“.

Ето и първите думи на Назарян след избора:

Уважаеми колеги, уважаеми народни представители, на първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест и за полученото доверие. С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт.

Народното събрание, независимо от степента на обществено доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт, и затова нашата обща отговорност и на всеки един народен представител, независимо от ролите на опозиция и управляващи, е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост.

И независимо от политическите си различия всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват но общоприетите разбирания за авторитети и достойнство.

Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия именно в тази посока и ще се придържа към тези принципи. На мен може да разчитате на диалогичност, на справедливост, на равнопоставеност и на безусловно спазване на Конституцията на Република България, законите и правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Материалът Кирил Петков шокира България, направи извънредно изявление и скочи на Слави е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text