img

Вдигат уникална атракция у нас – ще се напълни с народ

/
/
/
33 Views

Атракционен парк за отдих и туризъм започва община Разлог в местността Голак. Той ще включва парк за планинско колоездене, разделен на 2 зони – за малки деца и начинаещи и за юноши и възрастни със средни и напреднали умения, а общата дължина на велоалеите в него ще е 800 метра.

 

Планирани са още тематични детски площадки, обединени в 2 зони за игри, и 1 детска работилница на открито. Ще има сграда за информационно-техническо обслужване със застроена площ 100 кв.м, няколко зони за почивка из целия парк, както и многофункционална пътека за достъп, която да обслужва пешеходци, туристи и колоездачи за връзка с града и зоните в парка, съобщава struma.bg.

Естествена туристическа пътека ще води до живописната кула в парка, която е една от разложките забележителности.

Паркът ще е на площ от 5623 кв.м, разположена на север от строителните граници на града, с денивелация 17,5 метра. Пешеходният достъп до него ще е от началото на пешеходната алея „Стъпалата“ и по пешеходната пътека от ул. „Голак”.

Идеята за парка е още от втория мандат на разложкия кмет Красимир Герчев, но реализацията му стана възможна сега благодарение на проект „Балкански алтернативни мобилни маршрути за устойчив целогодишен туризъм по програма ИНТЕРРЕГ”.

Хълмът Голак над Разлог е един от туристическите обекти, които предлагат възможност посетителите да се докоснат до природата в непосредствена близост до града. До него води панорамната алея „Стъпалата“, която е с повече от 50 места за отдих и почивка и 30 места за наблюдение.

 

По тази пътека на 11 октомври 1912 г. Българската армия влиза в Разлог и освобождава града от османско владичество. Днес до нея е разположен хотел за насекоми, а на върха има амфитеатър и 12-метрова кула за съзерцаване на планините, които обграждат местността.

Материалът Вдигат уникална атракция у нас – ще се напълни с народ е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text