img

Богомил Бонев: Изпростяхме колкото американците

/
/
/
36 Views

За тези 30 г. преход най-после ги стигнахме американците. Изпростяхме колкото тях.

Преди 30 г. се прочу Дейвид Кореш и неговата секта „Клонка Давидова“. Все едно сега слушаш гащниците от „Величие“. И същите на акъл последователи на американския ненормалник се пръкнаха на българска почва.

Но то няма нищо случайно. Изпростяването беше планирано и последователно проведено.

А самата секта „Клонка Давидова“ е пак с българска следа.

Не всички знаят, че движението, от което възниква „Клонка Давидова“, е основано от българина Виктор Хутев, който на 22-годишна възраст емигрира в САЩ. През 1919 година той става член на Църквата на адвентистите от седмия ден, чиито последователи вярват във Второто пришествие на Христос. През 1935 година Хутев и неговите последователи се установяват в близост до град Уейко, Тексас. Роденият в България духовен водач привлича все повече последователи, които по-късно ще се нарекат „давидийци“ – според тяхната вяра, че един ден Давидовото царство ще бъде възстановено. Нещо като величие, а. И пророкът става величество.

За да не се повтори трагедията край Уейко от 1993 г. с американската секта на Дейвид Кореш на българска територия в така наречения „исторически град“, много моля българските журналисти, когато разговарят с недоразумението от „Величие“, да го наричат с действителното му звание – под… подполковник от запаса.

Защото мошеникът, уволнен дисциплинарно от НСО, където е отварял врати и държал пешкири, се е самопроизвел в полковник. Така ще му бръкнете в здравето. Защото вече е готов от полковник да стане генерал и даже да му викаме „Ваше величество“.

Лично го обещава на гламавите си избиратели.

 

Материалът Богомил Бонев: Изпростяхме колкото американците е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text