img

Етиен Леви каза защо е избрал Величие и шокира всички

/
/
/
32 Views

Осъзнах, че помъдрявам, че съм достатъчно узрял на моите 67 години, за да мога да вляза в едно такова приключение. Избрах каузата на „Величие“, защото там се говори за чистота на природата, водите, въздуха и почвата на България.

Това обясни певецът Етиен Леви за влизането си в политиката като водач на най-новата парламентарна сила „Величие“. Той я нарича еко партия.

Но това, което най-вече ме „купи“ абсолютно категорично, беше чистотата в човешките взаимоотношения, заяви новият депутат през Би Ти Ви.

„Като прицел сме там, общото между музикалната и политическата сцена е, че хората изискват, затова трябва да сме много елегантни, много отдадени. почтеност, акуратност, чистота, прозрачност – това е моята визия“, обяви Етиен Леви.

 

 

Как можа бе, човеко, ще си разрушиш добрия имидж пред хората – така му казвали познатите.

Но той нямало да се промени, затова нямало да го разруши. Не бил нито проруски, нито американски проект. Пробългарска партия е това, трябва най-после да има партия и хора, които да променят самочувствието на българина, смята музикантът. Сега сме „васали“ и „чакаме като болонки, които са направили някакъв номер, да си получат наградата“.

Призова за „красив тон“ в парламента, щял да работи българската култура да излезе на световата сцена.

Да бъдат достойни синове и дъщери на България. За да се каже, че ние сме народни избраници, това означава, че този народ трябва да е много обичан и уважаван. Разбира се, уважение към личното достойнство. Това заяви представителят на Величие Етиен Леви по повод очакванията му за депутатите

Аз лично никога не съм харесвал, когато започват спорове в НС. Един махленски език. Когато човек е народен представител, представител на определена партия, той е длъжен да държи високо ниво и към избирателите, и към своите колеги в парламента. Такива махленски поведения на мен не са ми приятни“, каза още той.

Етиен Леви призна как е станал член на „Величие“ и кой го е привлякъл към каузата.

„Господин Марков. Ние сме колеги в НБУ. Той е преподавател по национална сигурност. Още в началото на миналата година се изненадах, че той ми е колега и станахме приятели. Преди 2 месеца ме покани на една среща, където да чуя за партията“, разказа той.

„Искам да отметна, че аз съм с гражданска квота. Казах им: „Искам да ме чуете, дали има полза от мен. Първо моят еврейски произход. Въпреки че аз съм роден в България, аз все пак имам еврейски произход. Те казаха че сме за мултинародност и няма проблем.

Другото, което исках да бъда почтен, казах им: „Аз съм човек с определена визия. Не желая да робувам нито на Източната империя, нито на Западната империя, нито на Средноевропейската империя. Моята империя е българската държава и българският народ, независимо къде се намира той. Привлече ме чистотата на България и това, което взе връх чистотата на отношенията.

Относно поведението на „Величие“ в парламента, Леви заяви:

„С 13 депутати няма да ни взимат на сериозно, но сме решени да сме категорични. И малките камъчета обръщат колата”, категоричен е той.

Леви коментира и предложението на за преговори за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ.

„Няма как да говоря от името на нашия лидер, но го колкото знам той иска да изслуша.“, посочи той и допълни, че според него това е правилното поведение.

По думите му трябва да има правителството, което да кара българският народ да се чувства жив и да върши работа за България, и увери: „Няма да размахваме пръст.”

По повод твърденията, че кръгът „Капитал“ е основният опонент на Историческия парк, Леви коментира;

„Нормално е, не знам откъде идва този враг. Сигурен съм, че може би само Ивелин Михайлов знае кой е този враг“, посочи той. По думите му проверките, които текат в момента са със сигурност е бухалка.

„100% съм убеден, че Ивелин Михайлов си е подредил документацията, както го слушах в няколко интервюта, той каза: Имам няколко неща които са платени, няколко, които предстоят да бъдат платени. Демокрация сме, всеки има право да провери. Това не са народни пари, които са усвоени от държавата и сложени на страна за някакво друго дело“, каза още той.

Леви коментира и изваденото му досие като агент на 6 управление на ДС.

„Леле, а защо да е само на ДС. Откъде знаят, аз съм може би агент на МОСАД, а може и преди седмица да са ми се обадили от Хамас и Хизбола и да са ми казали:

„Приятелю, знаем, че ти си българин, но си с еврейски произход, но ние ти даваме повече пари, защо да не дойдеш при нас и да ни бъдеш в услуга. Всичко може да се каже, въпросът е кое е истината. Това е толкова смешно.

Етиен Леви е от такъв стар род с дядовци царски офицери и герои на България. Аз съм разработван още в казармата. С мен се занимаваше Военно разузнаване. Те са знаели, че аз имам роднини в Израел и леля в Западна Германия.

Бях тълкуван като потенциален враг на родината. Беше написано нещо с молив в книжката над „Строителни войски“, после изтрито. Обаче аз взех една лупа и прочетох „Парашутен полк“, това са секретни войски. Но как в секретни войски, потенциален враг на родината.

Материалът Етиен Леви каза защо е избрал Величие и шокира всички е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text