img

Шеф уволни самотна майка в отпуск по майчинство, без да знае, че най-големият й син е топ адвокат

/
/
/
32 Views

Мария се чувстваше сякаш изживява мечта, докато се радваше на страхотна нова работа и неочакван романс. Всичко се срива, когато злобният й шеф решава да се отърве от нея.
Мария плачеше, докато прегръщаше сина си Лукас. „Толкова се гордея с теб, скъпа моя! Когато разбрах, че съм бременна с теб, никога не бих могъл да си представя, че ще се справяш толкова добре в живота. И сега ти завърши юридическия факултет с отличие! “

Лукас й се усмихна иронично. „Уау, звучи така, сякаш съм бил безнадежден“, подразни я той.

Мария закачливо го плесна по ръката. „Знаеш какво имам предвид. Бях само на шестнайсет… самата аз все още бях дете. Беше трудно да стана майка толкова млада и знам, че направих много грешки, но ти си моята гордост и радост, Лукас.“

Лукас целуна Мария по бузата и след това разроши косата й. Те имаха странна връзка, тъй като той беше отгледан в къщата на баба си и дядо си, докато тя завърши гимназия и общински колеж. В един момент те едновременно се подготвяха за училище заедно, почти като братя и сестри.

 

 

„Ще ми липсваш.“ Мария въздъхна. „Щастлив съм, че вече имаш работа, но ми се иска да останеш тук, а не да се местиш в града.“

„Ще се върна да ви посетя. Знаете, че е само на час път с кола.“

Мария му се усмихна, докато вървяха ръка за ръка през поддържаните тревни площи на колежа. Слънцето грееше и въздухът миришеше свежо и сладко. Беше идеалният ден за Лукас да започне остатъка от живота си.

Пет години по-късно Мария мина през стъклените плъзгащи се врати на голямата компания, в която наскоро беше назначена. Въпреки че сега беше на четиридесет години, Мария беше посветила толкова голяма част от младостта си на отглеждането на Лукас, че имаше чувството, че животът започва отново.

Това чувство я удари особено силно, когато я представиха на новия си шеф Алън. Електрическа топлина пулсираше през нея, когато тя стисна ръката му и тя не можа да откъсне поглед от красивото му лице.

„Страхотно е да си на борда, Мария“, каза Алън. „Хареса ми автобиографията ти и имам чувството, че ти си точно това, което ни липсваше тук.“

„Щастлив съм да бъда с теб… да работя с теб. Искам да кажа, че това е работа-мечта за мен.“

Алън се ухили и Мария се разтопи. Тя не чу нито дума от това, което каза след това, докато се възхищаваше на спретната му брада и начина, по който ръцете му се движеха под плата на ризата му.

— Нека ви заведа до офиса ви — продължи Алън. — Ти си точно до мен, така че мога да те следя отблизо.

Той й намигна и сърцето на Мария преви салто. Трябваше да се овладее! Тя се спря да не погледне задницата му, докато го последва по лъскавия коридор с плочки. Мария не искаше да се забърква в романтика на работното място. Твърде много нейни приятели бяха изгорени по този начин и тя не искаше да стане една от тях.

Мария скоро осъзна, че сърцето иска това, което иска, без значение колко необмислени може да са тези желания. Не й помогна това, че често хващаше Алън да я гледа свенливо или това, че той не носеше брачна халка.

Започна със свенливи усмивки и непринудени шеги на сутрешното кафе. В дните, когато работеха заедно по предложенията, краката им често се пръскаха под масата. Нищо от това не беше сериозно до деня, в който Алън извика Мария в офиса си, за да я информира за голям проект.

„Получихме договора!“ Алън я засия.

Мечтаната работа на Мария във фирмата бързо се превръща в кошмар.

Прегръдката беше импулсивна, спонтанен изблик на радост от общия им успех, но щом се озоваха в прегръдките си, нито Алън, нито Мария искаха моментът да свършва.

— Съжалявам — прошепна той с дрезгав глас, — не трябва да…

— Да — въздъхна тя и погледът й беше прикован в неговия.

Бяха толкова близо, че усещаше как сърцето му бие като нейното. Ароматът на кожа и дърво на неговия одеколон изпълни сетивата й. Пръстите му бяха като огън, докато описваха контурите на лицето й.

Тази първа целувка беше фойерверки и магия. Вътрешностите й се превърнаха в памук, когато той я придърпа към себе си. Това беше началото на вихрен роман, който се разигра зад затворени врати в офисите и хотелските стаи в целия град. Любовта на Алън и Мария пламна ярко и горещо, но нещо неочаквано превърна страстите им в пепел.

— Не може да си бременна. Алън прегърби рамене и зарови глава в ръцете си.

„Знам, че не сме планирали това бебе, но можем да го направим“, каза Мария и сложи ръце на рамото му.

— Не, не можем. Алън стана и започна да крачи из кабинета си.

„Обичам те, Мария, но… но не можем повече. Не можем да бъдем заедно, защото съм женен.“

Мария се втренчи в него. Имаше чувството, че светът е спрял да се върти. „Но ти нямаш пръстен… нито семейни снимки!“ — изтърси тя и посочи бюрото му.

„Предпочитам да държа бизнеса и личния си живот разделени“, промърмори той, прокарвайки пръсти през косата си. „Много съжалявам, но мисля, че и двамата можем да се отдалечим от това с новооткрита мъдрост. Всеки прави грешки, нали? Разбира се, ще платя за прекратяването.“

„Не!“ Мария скръсти ръце на корема си. — Няма да го направя, Алън.

Гневът хвърли тъмна сянка върху лицето на Алън. „Трябва да бъдеш умна за това, Мария. Продължаването на тази бременност ще бъде голяма грешка.“

— Единствената грешка тук си ти. Мария се запъти към вратата. Тя не можеше да повярва, че е била захвърлена от бащата на детето си за втори път в живота си!

Следващите месеци донесоха едни от най-мрачните дни в живота на Мария. Погледът, който родителите й размениха, когато им каза, че отново е останала с бебе, разби сърцето й. Тя също не можеше да понесе да каже на Лукас, че той ще стане брат. Той изглеждаше толкова щастлив на страниците си в социалните медии… как можа тя да спука този балон с тази новина?

Мечтаната работа на Мария във фирмата бързо се превръща в кошмар. Алън вече не работеше с нея по предложения. Вместо това той я накара да върши цялата работа сама. След това го прочиташе и връщаше черновите със страници с коментари за неща, които тя трябваше да промени. Всяка задача, която й беше дадена, в крайна сметка беше изпълнена три пъти поради това.

„Докато приключа с тях, този твой тъп шеф никога няма да може да си намери друга работа.“

Тя изобщо не можеше да говори с него дори на теми, свързани с работата. Той я отхвърляше и казваше, че трябва да изпрати имейл, който обикновено пренебрегваше. Отношението му се влоши само когато Мария започна да се появява.

„Честито!“ Ейми от счетоводството хвана ръката на Мария. — Не знаех, че си женен. Кога…

„Предложението на Джонсън трябва да бъде завършено днес.“ Алън се появи от нищото и избута Мария обратно в офиса й.

„Нямаше да казвам нищо за нас“, промърмори му Мария.

„Офисът е място за работа, а не за разговори!“ — сопна се Алън, когато лицето му стана кървавочервено.

Алън не направи нищо, за да облекчи работата на Мария, когато терминът й наближи. Вместо това той се натовари с работа и често правеше злобни коментари за това как тя сама си е причинила това. Мария често се прибираше разплакана, но въпреки това се колебаеше да каже на Лукас за бременността си.

Един ден Алън нахълта в офиса й, за да се оплаче от последното предложение, върху което е работила. Започна остра болка в кръста на Мария, докато той й крещеше. Той й нареди да свърши работата отново и излизаше от стаята, когато на Мария й изтекоха водите.

— Бебето идва!

Мария е откарана по спешност в болницата. След кратко, но интензивно раждане тя роди здраво момченце, което кръсти Райли. Въпреки че си играеше с идеята да даде бебето за осиновяване, един поглед към милото лице на Райли изчезна мисълта от съзнанието й.

Мария доведе Райли у дома няколко дни по-късно. Бяха й дали шест месеца отпуск по майчинство, така че имаше достатъчно време да се свърже с бебето си и да навакса какво прави Лукас чрез акаунтите му в социалните медии.

Следващия понеделник Мария получи неприятен шок. Компанията й се обади, за да й каже, че е уволнена! Тя никога не беше преработвала предложението, за което Алън й крещеше, когато започна да ражда, така че той я беше уволнил заради лошо представяне.

Мария избухна в сълзи. Тя ридаеше толкова силно, че изобщо не забеляза мъжа, който беше влязъл в къщата й.

— Мамо? Лукас се втурна към Мария. „Защо плачеш, мамо? Какво има?“

„Лукас! Какво правиш тук?“ Мария го погледна шокирана.

— Дойдох на изненадващо посещение. Очите на Лукас ставаха все по-широки и по-широки, когато забеляза бебето в ръцете на майка си и бебешките вещи в стаята.

„Изглежда обаче, че аз съм този, който получава изненада. Чие е това бебе?“

Гърдите на Лукас се свиха от ярост, докато Мария му разказваше всичко, което й се беше случило. Кръвта му кипеше, когато тя свърши, а ръцете му бяха свити в юмруци.

„Незаконно е да те уволнят, когато си в отпуск по майчинство“, каза той. „Докато приключа с тях, този твой тъп шеф никога няма да може да си намери друга работа.“

„Страхуваш се, че твоята малка мръсна тайна ще излезе наяве. Един съдия ще намери това за много интересно, когато те заведа в съда.“

— Лукас, недей. Мама наведе глава. „Не можех да преживея скандала, който това ще предизвика.

„Няма да му позволя да се измъкне, като се държи така с теб, мамо. Освен това вече съм голям брат. Моята работа е да защитавам това малко момче.“ Лукас прегърна майка си силно и целуна челото на брат си. — Но обещавам, че ще бъда дискретен. Просто оставете всичко на мен.

Лукас тръгна нагоре по стълбите към компанията, за която майка му беше работила със свито сърце. Изпитваше огромна вина, че тя бе избрала сама да поеме това бреме, вместо да се свърже с него. Освен това беше отвратен от начина, по който се бяха отнесли с нея.

— На път си да получиш изненадата на живота си, Алън — промърмори Лукас, докато влизаше в асансьора.

Един час по-късно Лукас седеше сам в задната част на заседателната зала. Всички места на конферентната маса в центъра на стаята бяха заети от акционери и висши ръководители на компании, с изключение на един.

Всички очи се обърнаха към Алън, когато той влезе в стаята. Той се извини за закъснението и изглеждаше объркан, когато всички продължиха да го гледат.

„Нещо не е наред ли?“ — попита Алън, докато сядаше на мястото си.

„Погледнете документите пред вас, г-н Уолш“, каза изпълнителният директор на компанията.

— Обвинен сте в незаконно уволнение.

„Какво?“ Алън пребледня, докато преглеждаше документите. „Това е лъжа! Уволних онази жена, защото беше мързелива и небрежна. Това, че се надигна, нямаше нищо общо с това.“

Лукас прочисти гърлото си и стана. — Не съм съгласен, г-н Уолш.

Лукас не можа да сдържи усмивката на лицето си, докато гледаше как Алън се извива, докато се представяше и изброяваше пълномощията си. Той изрецитира закона пред цялата стая, след което поиска мама да бъде върната на старата си работа и да получи компенсация за емоционален стрес.

„Няма начин.“ Алън поклати глава. „Тя не си е вършила работата и затова е уволнена. Останалото е без значение.“

„Не е ли вярно, че тя не е успяла да завърши работата си, защото е започнала да ражда? Вероятно поради стреса, причинен от това, че й крещяхте, г-н Уолш?“

„Сега почакайте малко…“

— И не е ли вярно, че тя нямаше да забременее, ако не беше имал любовна връзка с нея?

Колективно ахване обиколи заседателната зала. Лицето на Алън стана яркочервено.

„Ти не само си виновен за незаконно прекратяване, ти си виновен и за грубо неправомерно поведение. Това е истинската причина да искаш да уволниш майка ми, нали? Страхуваш се, че твоята мръсна малка тайна ще излезе наяве. намирам това за много интересно, когато те заведа в съда.“

Алън наведе глава. Не каза нищо повече, а и нямаше нужда. Вината беше изписана на лицето му, за да я видят всички.

Алън беше уволнен същия ден. Мария не само беше възстановена, но и повишена до позицията на Алън, след като директорите на компанията научиха каква част от работата на Алън е завършена от нея.

Лукас празнува с мама и бебето Райли. Той реши да се върне в града, за да бъде по-близо до семейството си и да пътува до града, когато е необходимо.

Какво можем да научим от тази история?

Едно любящо семейство винаги ще ви пази. Въпреки че Лукас и Мария не бяха говорили много напоследък, той беше готов да я защити, когато откри, че има нужда от помощ.
Винаги отстоявайте това, което е правилно. Всеки акт на доброта и всеки момент, в който се борим за справедливост, допринася за превръщането на света в по-добро място за живеене на всички.

Споделете тази история с приятелите си. Може да озари деня им и да ги вдъхнови.

Материалът Шеф уволни самотна майка в отпуск по майчинство, без да знае, че най-големият й син е топ адвокат е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text