img

Трагедия почерни България: 15-г. момиче падна в напоителен канал и загина

/
/
/
34 Views

 

 

Непълнолетно момиче се e удавило след падане в напоителен канал. Сигнал за инцидента бил получен вчера в ранен следобед на телефон 112 в РУ-Пазарджик.

По първоначални данни група деца и техни близки били в землището на пазарджишкото село Црънча. 15-годишно момиче от Ракитово паднало в напоителен канал „Алеко Потока“, който по това време е пълен с бързотечаща вода. Течението лесно повлякло детето по посока на съседното село Паталеница, предава GlasNews.

На мястото пристигнали дежурни автопатрули на РУ-Пазарджик и пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик.

На около километър по течението екипите открили и извадили от канала тялото на удавилото се момиче. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

 

 

От ОДМВР-Пазарджик припомнят:

Категорично се забранява къпането в язовири, микроязовири, напоителни канали, изкопи запълнени с вода, изкуствено създадени езера /като тези в парк „Острова” и парк „Стадиона” в гр.Пазарджик/. Това крие сигурен риск за живота и здравето на решилите да се разхладят в тях.

Собствениците на тези водоеми имат задължението да ги обезопасят с лесно забележими знаци, забраняващи къпането, на които се посочва конкретната опасност.

Табелите се поставят на разстояние не по-голямо от 200 м между тях. Припомняме, че в летните горещини не бива да се влиза в необезопасени и охранявани водоеми – канали, язовири и микроязовири, реки и потоци.

Материалът Трагедия почерни България: 15-г. момиче падна в напоителен канал и загина е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text